Savić: Recept za zlato u Riju? Ne pratiti šta pišu mediji!

Srpski vaterpolisti osvojili su sve osim zlata na Olimpijskim igrama, a svi u Srbiji veruju da je Rio poslednja prilika za to

  • 2

Vaterpolo reprezentacija Srbije 6. juna počinje pripreme za završni turnir Svetske lige u Kini, ali i operaciju "zlatna medalja" na Olimpijskim igrama u Riju, jedinom trofeju koji nedostaje sadašnjoj generaciji.

>>> Srpski vaterpolisti dobili lakšu grupu na Olimpijskim igrama, ali Savić nije zadovoljan žrebom!

Izabranici Dejana Savića okupiće se na Košutnjaku i raditi sa selekcijom SAD, na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Dejan Udovičić.

Selektor "delfina" Savić ističe da će završni turnir Svetske lige, koji se igra od 21. do 26. juna u kineskom Huižuu (rivali u grupi SAD, Kina i Brazil), biti prava provera za OI.

- Morali smo pripreme da otkažemo za pet dana. Dosta igrača imamo na završnom turniru Evrolige i oni će kasniti na početak okupljanja. Svetska liga nam je pripremni tirnir za Rio, rezultat je u drugom plan - rekao je Savić na konferenciji za medije u prostorijama VŠ.

Savić je rekao da će pokušati da skine teret ekipi zbog "već viđenog" prvog mesta u Riju.

- To je stara tema, svesni smo šta Olimpijske igre nose. Znamo kako ćemo da se nosimo sa tim bremenom. Ako neko to zna, onda smo to mi. Reći ću igračima da ne obraćuju previše pažnju na medijska pisanja - poručio je Savić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Za prvi deo priprema, od 6. do 12. juna pozvani su G. Pijetlović, Rističević, Dobožanov, V. Rašović, S. Rašović, Ćuk, Mandić, Drašović, Ranđelović, Ubović, Vico, Nikić, Asanović, Rogač, Subotić, Gogov i Jakšić, dok će se pre konačnog spiska priključiti Filipović, Prlainović, D. Pijetlović, Gocić, Aleksić, S. Mitrović i B. Mitrović.

Srpski vaterpolisti posle Svetske lige odlaze na pripreme u slovenački Kranj (2. - 10. jul), potom ih očekuje jak turnir u Boru (13.-17. jul), prijateljska utakmica sa Mađarskom u Smederevu (21. jula), a pre polaska u Rio radiće u Rimu sa selekcijom Italije (24. - 27. jul).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanoje

    5. jun 2016 | 18:04

    Da li je moguce da ce prva nedelja priprema proteci u treninzima sa timom amerike isto vreme kao i prosle godine kada je nasa selekcija bila gost amerike prosle godine i kada je onaj ....od igraca polomio naseg rasovica i da li je moguce da niko iz vaterpolo saveza na to ne reaguje vec savic ladno pristaje na nedaj boze novo nasilje??????Izgleda da su svi zaboravili taj dogadjaj,a takve se stvari ne smeju zaboraviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA