≫ 

Istorijska pobeda Poljaka: Milik probio irski bunker! (FOTO)

Najlakša pobeda jednog tima u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva

  • 0

Rezultat možda ne govori u prilog apsolutne dominacije Poljske nad Severnom Irskom, bilo je samo 1:0 za četu Adama Navalke u Nici, ali po svemu što su prikazali i jedni i drugi, tačnije - Irci nisu ništa pokazali, Poljaci su zaslužili daleko ubedljiviju pobedu na startu takmičenja u grupi C na Evropskom prvenstvu.

Strelac jedinog gola bio je Arkadijuš Milik na početku drugog poluvremena i tako ušao u istoriju, kao i reprezentacija Poljske, kojoj je ovo bila prva pobeda na Evropskim prvenstvima u istoriji!

>>> Hrvati pokazali kako se igra za svoju zemlju!

Severna Irska je gotovo sve vreme bila u teškoj defanzivi o čemu svedoči podatak da do 70. minuta ostrvljani nisu uputili nijedan šut ka golu protivnika. Dakle ni u okvir gola Ščensnog, ni van njega.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Od starta utakmice, pa do njenog samog kraja, na terenu je postojao samo jedan tim. Poljaci - skladni, organizovani, konkretni, na kraju krajeva upadljivo kvalitetniji u odnosu na protivnika, dominirali su 93. minuta i utisak je da u dosadašnjih šest mečeva na prvenstvu, nismo videli toliku razliku u kvalitetu dva tima.

U igri viktorije pred golom Mekgoverna ređale su se situacije i bilo je samo pitanje vremena kada će čuvr mreže Iraca kapitulirati. U prvom poluvremenu je imao sreće posle zicera Milika (šutirao preko gola sa nekoliko metara), a istakao se posle udarca Kapustke. Irci su nekako uspeli da sačuvaju mrežu u prvih 45 minuta, ali i tada je bilo jasno šta ih čeka u nastavku.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Irski bunker konačno je probio Arkadijuš Milik, iza koga je odlična sezona u Ajaksu, kada je ga je proigrao Blaščikovski, a on udarcem po zemlji u bliži ugao krunisao potpunu terensku dominaciju svog tima.

Do kraja meča, Irci su tek ulascima Vašingtona i Varda počeli da deluju kudikamo ofanzivnije, i to tek na trenutke, ali iako su uspeli da naprave pritisak na odbranu Poljaka, ni u takvim okolnostima nisu dolazili u situaciju da ozbiljnije ugroze Ščensnog.

Grupa C

POLJSKA - SEVERNA IRSKA 1:0

(Milik 51)

POLJSKA: Ščensni - Pišček, Glik, Pazdan, Jedržečuk - Krihovjak, Maščinski (od 78. Jodlovec), Blaščikovski (od 80. Grosicki), Kapustka (od 87. Peško) - Milik, Levandovski.

SEVERNA IRSKA: Mekgovern - Meklahlin, Kačkart, Evans, Mekauli - Meknir, Norvud, Ferguson (od 66. Vašington), Berd (0d 76. Vard), Dejvis - Laferti.

Podsećamo da ste i ovaj meč mogli da pratite na daljincu.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA