≫ 

Da li će istorijski gol biti dovoljan Albancima za 1/8 finala? Francuzi umesto gola pogađali prečke (FOTO)

Albanija minimalnim rezultatom savladala Rumuniju (1:0), dok na meču Francuska - Švajcarska nije bilo golova (0:0)

  • 76

Prva faza u grupi A Evropskog prvenstva je završena! Iz nje će u osminu finala ići Francuska i Švajcarska, dok će Albanija čekati rasplet i nadati se da će se naći među četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Sudeći po trenutnim situacijama - teško da će dočekati tu osminu finala, jer dosta ekipa je blizu tog četvrtog boda koji će se ispostaviti kao zlatan. Plus, Albanci imaju gol razliku minus dva.

Ipak, debitantski šampionat su završili pobedom protiv Rumunije rezultatom 1:0, dok su Francuska i Švajcarska odigrali bez golova - 0:0.

RUMUNIJA - ALBANIJA 0:1

(Sadiku 43)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Albanci su bili na ivici toga da ih na ovom šampionatu upamte po negativnom rekordu, odnosno da kao debitanti ne daju gol na EP. To je jedino pošlo za nogom Turcima u Engleskoj 1996. godine.

Da ne bude tako pobrinuo se Sadiku u 43. minutu. Sjajno je iskoristio asistenciju Memušaja i loše postavljanje Tatarušanua za istorijski gol na EP. Mogao je i Baša da bude strelac prvog gola na EP da je bolje reagovao u 35. minutu nakon kornera, ali je šutirao preko gola i razbesnio selektora De Bjazija na klupi.

Priliku da ranije reše utakmicu Albanci su imali na početku drugog dela, kada se Sadiku spetljao u kontri ''2 na 1''.Zatim je u 85. minutu Mavraj opasno zapretio. Kazna je mogla da stigne najpre u 71, a potom i u 77. minutu. Najpre je pomoćni sudija pokazao ofsajd u kom se NIJE našao Torže. Bio bi to siguran gol Rumuna da je zastavica ostala dole.

Zatim je Andone pogodio prečku i to je bila najboja prilika Rumuna na meču. Imali su meč loptu za ta četiri boda i treće mesto koje najverovatnije vodi dalje, ali su prvenstvo završili sa dva poraza i jednim remijem. I nijednim golom iz igre, pošto su oba postigli iz penala.

Rumunija: Tatarušanu, Sapunaru, Grigore, Kirišes, Matel, Hoban, Prepelica (Sanmarten 46), Popa (Andone 78), Stančiu, Stanku, Alibek (Torže 57)

Albanija: Beriša, Hisaj, Ajeti, Mavraj, Agoli, Baša (Cana 83), Abraši, Memušaj, Ljilja, Lenjani (Roši 77), Sadiku (Baljaj 59)

ŠVAJCARSKA - FRANCUSKA 0:0

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Domaćin EP je i pre ovog kola bio siguran učesnik druge faze, ali im je bod protiv Švajcarske bio potreban da overe prvo mesto. I protivniku je bio dovoljan za drugo i plasman u posminu finala, tako da su obe ekipe s osmehom završile ovo 3. kolo.

Za razliku od Sajdžija, koji nisu imali nijednu ozbiljnu priliku, Francuzi su se poprilično ispromašivali. Samo je Pol Pogba u prvih 20 minuta mogao da postigne tri gola. Jednom je pogodio prečku, dva puta mu je Zomer maestralno odbranio.

Prečku je i u drugom poluvremenu pogodio rezervista Paje, dok je Zomer neverovatno intervenisao u 57. minutu kada je odbranio Grizmanov udarac.

Zanimljivo, na meču ova dva tima najgore je prošla jedna lopta koja se probušila na isteku sata igre. Ni nova nije pomogla da se mreže tresu...

Švajcarska: Somer, Lihtštajner, Šer, ĐuruRodrigez, Behrami, Džaka, Džemaili, Šaćiri (Fernandes 79), Embolo (Seferović 74), Mehmedi (Lang 86)

Francuska: Ljoris, Sanja, Evra, Košćielni, Rami, Kabaj, Sisoko, Pogba, Grizman (Matuidi 77), Koman (Paje 62), Žinjak.

Tabela: Francuska 7, Švajcarska 5, Albanija 3, Rumunija 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    20. jun 2016 | 01:10

    Zabole me Tuki za Albance. Ne mogu da verujem da ih pojedini debili podržavaju. Poserem im se u sortu Albansku

  • Todor

    19. jun 2016 | 21:08

    Niaam znao da su Albanke ovako dobre tibe.

  • zoe

    19. jun 2016 | 20:38

    I ja sam ....,komsije se moraju postovati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA