Raport srpskog fudbalera s Malte: Zvezdu očekuju opasni Južnoamerikanci, a Delije pivo, žurke i...Grobari

Šampion Malte i atmosfera koja crveno-bele čeka tamo na skeneru Zvezdana Vukovića

  • 11
Foto: www.facebook.com/Zvezdan Vuković Foto: www.facebook.com/Zvezdan Vuković

Kao što je poznato, jedna od mogućih destinacija za Crvenu zvezdu u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona jeste Malta. Crveno-beli će tamo putovati ukoliko šampion te zemlje, Valeta, izbaci B36 Toršavn sa Farskih Ostrva.

Favorita u ovom dvomeču nema, što je za Telegraf potvrdio i srpski fudbaler Zvezdan Vuković. Momak o kom je naš portal ranije pisao i koji je sa zadovoljstvom prihvatio da za naše čitaoce skenira potencijalnog rivala crveno-belih.

- U utakmici sa Toršavnom niko nije favorit. Šanse za prolaz dalje su 50:50. Ipak, Zvezdi bi bilo i lakše i lepše da ide na Maltu - rekao je Vuković i krenuo sa analiziranjem Valete:

>>> Skener Zvezdinih mogućih rivala: Na Malti ih čeka veteran koji je igrao Bundes ligu, na Farskim Ostrvima veštačka trava!

- Radi se o najstabilnijem klubu na Malti. U finansijskom i svakom drugom smislu. Ako nisu šampioni, onda su drugi ili treći već 10-15 godina. Svi igrači su profesionalci. Najpoznatiji je Misfud. Tu je i kapiten Rodrik Brifa koji je proglašen za najboljeg igrača lige u prošloj sezoni.

Foto: Guliver/Brendon Thorne/Getty Images Foto: Guliver/Brendon Thorne/Getty Images

Zanimljivo, Valeta ima nekoliko stranaca, odnosno Južnoamerikanaca, u timu. I upravo od njih preti najveća opasnost po srpskog šampiona.

- Benitez je opasan igrač i igra na krilnoj poziciji. Tu je i špic Falkone. Potom Argentinac Huan Kruz, štoper. Po meni, imaju najboljeg trenera na Malti - Paula Zamita. Ovde na Malti ima stranaca koji bi mogli da igraju u ozbiljnijim ekipama - rekao je Vuković:

- Ipak, ukoliko budu igrali protiv Zvezde, njihove šanse su minimalne. Skoro da i ne postoje. Ali, da se našalim - danas skoro svi igraju fudbal.

- Utakmice igraju na nacionalnom stadionu ''Ta Kali'', ali mislim da će Ligu šampiona igrati na Hibernijansovom.

Foto: Wikipedia/Chivista Foto: Wikipedia/Chivista
Foto: flickr/Groundhopping Merseburg Foto: flickr/Groundhopping Merseburg

Vuković nam je otkrio i kakva atmosfera čeka Zvezdu na Malti.

- Što se tiče domaćih navijača, oni su na Malti najbrojniji i najvatreniji. Kao Delije u Srbiji - odani klubu! Ovo je mala država pa ih zato nema u velikom broju na utakmicama. Ali na Malti važe za najbolje.

- Međutim, sami znate da Grobari godinama ovde imaju svoju grupu i atmosfera će sasvim sigurno biti naelektrisana. Malteška policija nije imala iskustva sa Delijama i Grobarima na jednom mestu i biće na velikom ispitu.

Pored Grobara, navijače Zvezde će na Malti dočekati sjajan noćni život. Naravno, ukoliko Valeta trijumfuje u prvom kolu. Idealno gostovanje za odlazak par dana ranije.

Foto: Guliver/Agung Parameswara/Getty Images Foto: Guliver/Agung Parameswara/Getty Images
Foto: Guliver/Michael Loccisano/Getty Images Foto: Guliver/Michael Loccisano/Getty Images

- Noćni život je na Malti fenomenalan. Što bi se reklo 24/7. Pogotovo leti, žurke su na svakom ćošku. Pivo je otprilike četiri evra krigla. Mada, sve zavisi od lokala do lokala - objašnjava Vuković koji je veliki fudbal zamenio futsalom i trenutno nastupa za Luksor Sent Endrjuz.

(M.Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    20. jun 2016 | 22:10

    Ajde bre zenska liga. Ako budu od bilo kog od ova dva kluba ispali odmah katanac i zatvoriti i rasoustiti klub. Ovaj prica o njima kao da je Real Madrid.

  • Cigi

    20. jun 2016 | 22:56

    Е ајмо ми ипак ако може на Фарска острвца. Ипак 500 дингера кригла пивчине, много је брате. А и пријатније је на северу. Мање врућине.

  • Crveno bijela Krajina

    21. jun 2016 | 08:58

    4€ za kriglu.. Mnogo li je ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA