Napravljena lista najboljih tenisera ikada: Može li Đoković još da napreduje?

Evo još jedne zanimljive analize o najboljim teniserima svih vremena koju je uradilo 40 eksperata američkog ESPN-a, i ovog puta u obzir su uzeti i muškarci i dame zajedno

  • 38

Ljubitelji tenisa sigurno su "milion" puta debatovali o tome ko je najbolji teniser/teniserka svih vremena.

Dakle, ne ko je najbolji muškarac u konkurenciji muškaraca ili ko je najbolja dama među damama - već ko je najbolji od svih igrača koji su se ikada latili reketa.

>>> (VIDEO) Federer na putu Đokoviću do finala Vimbldona, Telegraf SPORT 24.06.2016.

Da li je to Rodžer Federer ili je to možda Štefi Graf?

Za mnoge je to Pit Sampras, drugi kažu Serena Vilijams. Za treće Novak Đoković je već sada iznad svih ili je to, ipak, neka druga teniska legenda.

Ovom tematikom bavilo se 40 eksperata američke stanice ESPN, i evo njihovog odgovora na pitanje kojih su to najboljih 20 tenisera svih vremena kombinovano, i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images

Na prvom mestu je najtrofejniji Grend slem igrač (među jačim polom) Rodžer Federer, koji je, prema ovoj grupi stručnjaka, najbolji teniser koji se pojavio u istoriji ovog sporta.

Titule i silni trofeji (88 u karijeri), ali i stil igre i višegodišnja dominacija su, prema ekspertima ESPN-a, ono što ih je navelo na zaključak da je Švajcarac bolji i najveći od svih.

Drugo mesto - Štefi Graf!

A, mi kažemo: možda je ipak ona trebalo da bude prva iz prostog razloga što je u pitanju vlasnik najviše Grend slem pehara - 22!

Toliko nema ni Federer koji je već dugo na 17. Nije ni blizu dostignućima legendarne Nemice, ali je zato na pragu da izjednači njen rekord superiorna Serena Vilijams - trenutno sa 21 Grend slem peharom, i to je čini trećim najboljim igračem tenisa u istoriji, prema oceni ESPN teniskih gurua.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pitate se, naravno, gde je Đoković na ovoj listi. Kotira se - odlično!

Srbin može sa ponosom da kaže da su ga svrstali ispred takvih velikana poput Rafaela Nadala, Kris Evert, Džoa Mekenroa, Džimija Konorsa, Andrea Agasija, Ivana Lendla, Borisa Bekera, Monike Seleš...

Najbolji srpski teniser svih vremena je na osmom mestu, ali, za razliku od većine na "večnoj listi", ima najviše prostora za napredak, pa i do samog vrha.

Ispred Noleta su, pored Federera, Štefi i Serene, još samo Martina Navratilova, Rod Lejver, Pit Sampras i Bjern Borg.

Da li vi mislite da je poredak najboljih svih vremena ESPN stručnjaka realno stanje stvari ili Novak zaslužuje bolji plasman?

Foto: ESPN/printscreen Foto: ESPN/printscreen
Foto: ESPN/printscreen Foto: ESPN/printscreen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    24. jun 2016 | 20:00

    Sve i da je tako, a nije, jedino Nole moze da napreduje a ostali su u penziji.

  • Simke

    25. jun 2016 | 00:53

    Ima jos 5 god.najbolje snage ako ostane ovako Nole ce im postaviti zadatak do kojeg niko nikad vise nece stici nije sto je Srbin ali je stvarno terminator ubica belog sporta

  • Раднаскела

    24. jun 2016 | 20:58

    По којем је то критеријуму Сампрас испред Рафе, сем по броју недеља као бр.1? Борг испред Нолета ? Шала. А чувена Штефи може бар пола од својих 22 ГС титула да захвали оном манијаку што је избо Монику по леђима. Лако је без конкуренције. Питајте Феђу...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA