≫ 

Šta UEFA hitno zahteva od Zvezde da popravi na Marakani zbog Lige šampiona? (FOTO)

Zvezda ima dva ključna zahteva od strane Evropske kuće fudbala kako bi igrala eventualni plej-of Lige šampiona na svom stadionu

  • 26

Bliži se početak nove sezone za Crvenu zvezdu u kojoj će prvi meč na svom stadionu imati protiv Valete sa Malte ili B36 Toršavna sa Farskih Ostrva. Posle prvog meča bliži tome su Maltežani, koji su na svom terenu pobedili sa 1:0.

Očekivano je da crveno-beli bez većih problema prođu prvu prepreku, ali ih onda čekaju teži protivnici. To neće biti jedini problem Zvezde, već i zahtev UEFA da izvrši sanaciju stadiona po njihovim standardima.

To je potrebno za plej-of Lige šampiona ili Lige Evrope, pa bi na Marakani već trebalo da se razmišlja o radovima, pošto je UEFA tražila da klub do 15. jula dostavi plan sanacije stadiona po zahtevima Evropske kuće fudbala.

>>> Zvezda pisala Vladi Srbije da pomogne oko sređivanja stadiona za Evropu

SPORNI TUNEL I KROV, POHVALE ZA BRZ INTERNET

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kako smo saznali sa Marakane, u klubu svi veruju da neće biti problema da Zvezda igra na svom stadionu plej-of mečeve za plasman u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja.

- UEFA nije imala preterano velike zamerke vezane za stadion, uglavnom smo dobili pohvale zbog poboljšanja interneta na stadionu, pošto je brzina značajno popravljena i to je testirano na meču protiv Olimpijakosa i pun kapacitet će se koristiti u evropskim utakmicama.

ŠTA TREBA POPRAVITI U TUNELU?

Foto: Telegraf   Foto: Telegraf

- Zamerke su se odnosile najviše na tunel i tu je potrebno da se izvrši sanacija, hidroizolacija, da se okreči i postavi nova podloga. Nije problem to što nema tople veze, što zahteva UEFA, jer ćemo to rešiti pokretnim montažnim tunelom na razvlačenje, koji će biti instaliran do svlačionica. Takav tunel je koristila i reprezentacija kada su se utakmice igrale na Marakani - rečeno nam je od izvora sa Marakane.

Pogledajte kako danas izgleda tunel:

NA KROVU POTREBNO INSTALIRATI VIŠE KAMERA

Printskrin: Youtube/Telegraf.rs TV Printskrin: Youtube/Telegraf.rs TV

Drugi veliki zahtev UEFA povodom stadiona jeste instaliranje nekoliko kamera za potrebe direktnih prenosa po kriterijumima za Ligu šampiona. Naime, UEFA od plej-ofa Lige šampiona sama vrši TV prenose, i oni nisu vezani ni za jednu televizijsku kuću, koja inače radi prenose mečeva sa Marakane.

- Tražili su nam da obezbedimo nekoliko novih mesta za kamere, koja trenutno nemamo. Nekoliko njih na krovu, nekoliko na bočnim tribinama. UEFA radi prenose sa mnogo više kamera nego što je Zvezdi potrebno i to do sada nije bilo potrebno klubu, ali će sada morati da obezbedi ta mesta.

- Tu onda treba izvršiti neke radove na krovu i na drugim delovima stadiona na kojima se to zahteva, kako kamerman imao sve uslove potrebne za rad i da postoje uslovi da kamera uopšte može tu da se postavi - zaključio je izvor Telegrafa iz Crvene zvezde.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mina

    30. jun 2016 | 18:43

    A sto pola stolica fali to nikom nista... ima tu jos puno posla...

  • ....

    30. jun 2016 | 16:03

    Ni u grupe LE nema da odete a kamo li u LS...ne trebaju vam kamere

  • goca

    30. jun 2016 | 18:51

    vala sramota za klub da ima onakav tunel...nek polepe neke fototapete iz istorije kluba, one zvrljotine su grozne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA