≫ 

Kiša spasila Novaka Đokovića: Srbin gubi 2:0 u setovima, nastavak meča u subotu!

U momentu kada je kiša počela da pada, Đoković je bio u velikom problemu...

  • 52

Kiša je spasila Novaka Đokovića u 3. kolu Vimbldona! Najbolji svetski teniser gubio je sa 2:0 u setovima od Sema Kverija na Terenu 1 i nije imao nikakvu igru, a onda je pred početak trećeg seta usledio prolom oblaka.

Susret će biti nastavljen u subotu (verovatno u 12.30), a pred Novakom je ozbiljna analiza svoje igre i pokušaj da preokrene rezultat. Naravno, Đokoviću to nije strano jer je često znao da ''ispliva'' iz teške situacije.

Nešto slično se dogodilo i prošle godine kada je gubio 2:0 od Kevina Andersona. Izjednačio je na 2:2 pre mraka, a potom sutradan osvojio i taj treći set.

Nije dobro Novak započeo ovaj duel, jer je neočekivano izgubio prvi set. Kveri je bio neverovatan i uspeo je da reši taj-brejk u svoju korist. Prvi na ovom turniru.

Fenomenalno je servirao i u 11. gemu je imao četiri brejk lopte. Od toga tri na 40:0 za njega na Novakov servis. Do tada, oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, s tim da je Đoković postajao sve nervozniji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Uspeo je da ode u taj-brejk gde je jurio rezultat i činilo se da će da preokrene rezultat. Pri rezultatu 6:6 izgubio je servis i Kveri je odservirao prvi set.

U drugom je nastavio tamo gde je stao. Sve mu je polazilo za rukom, dok se Đoković poprilično mučio. Amerikanac je u četvrtom gemu drugo seta uzeo brejk i kasnije ga potvrdio za vođstvo od 4:1.

I naredni gem je pokazao da to nije onaj Novak na kog smo navikli. Olako je prepustio Kveriju tri poena i Amerikanac je neočekivano dobio tri brejk lopte. Drugu je iskoristio i poveo sa 5:1, a zatim bio siguran na svoj servis za neverovatnih 6:1.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA