≫ 

NEVEROVATAN ŠOK NA VIMBLDONU! Đoković ispao od Kverija u 3. kolu!

Amerikanac je u tajbrejku 4. seta iskoristio drugu meč loptu i skinuo krunu braniocu trofeja u Londonu

Neverovatan šok na Vimbldonu! Novak Đoković je završio učešće u Londonu posle poraza od Sema Kverija u 3. kolu rezultatom 3:1 (6:7(8), 1:6, 6:3, 7:6).

Meč je trajao dva dana i čak pet puta je prekidan zbog kiše. Prvi put u petak pri vođstvu Kverija od 2:0. U nastavku je Novak odigrao bolje treći set i smanjio prednost. Imao je prednost i u četvrtom i servirao je za izjednačenje pri vođstvu od 5:4, ali je tada Kveri uzeo ribrejk, a zatim u tajbrejku savladao Novaka Đokovića.

Nije Novak ličio na sebe u ovom duelu, a naročito je to bio slučaj u prva dva seta, koja su odigrana u petak pri vođstvu Amerikanca sa 2:0 u setovima - 7:6 (8:6), 6:1. Đoković nije uspeo da se domogne niti jedne brejk lopte, a Amerikanac je igrao odvažno, servirao sjajno, da bi u finišu prvog seta imao čak četiri brejk lopte, mada se Novak izvukao i izborio taj-brejk, gde je mini-brejk na 6:6 doneo Kveriju prvi set.

Đoković je u nastavku bio totalno van ritma, u četvrtom gemu pretrpeo je novi brejk, a potom je još jedan poklonio greškama.

Ipak, tada ga je spasila kiša, a početak meča u novom danu je doneo novog Đokovića - za osam minuta je poveo sa 2:0 u trećem setu i u tom ritmu je nastavio, ali samo do nove pauze zbog kiše.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sve je krenulo na Novakovu ruku, Kveri više nije imao rešenja kao u petak, a pri vođstvu 4:0, počela je kiša.

Taj prekid od skoro dva sata više je prijao Amerikancu. Uspeo je da uzvrati jedan ribrejk kada je Nole poveo 5:0, koji je osvojio set rezultatom 6:3.

Već posle drugog gema u četvrtom setu, organizatori su se uspaničili kad su osetili kapi kiše, i brže-bolje prekinuli meč. Nije bilo potrebe za tim, tako da su se teniseri posle 15-ak minuta vratili teren.

Od tada kreće bombardovanje brejk loptama - ali ne i brejkova.

Čak 12 prilika je viđeno samo u prvih šest gemova - maestralno su se i uz dozu sreće izvlačili iz nezgodnih situacija i jedan i drugi. Kveri je održavao jak servis i nije davao prostora da Novak konačno i napravi brejk.

Sve do devetog gema, pri rezultatu 4:4.

Novak Đoković

Novak je imao dve vezane lopte 40:15, Kveri ih je spasao. Počeo je da mu popušta prvi servis, a na drugi je osvajao samo 18 odsto poena.

Đoković je video svoju priliku, čak 12. njegovu brejk loptu u četvrtom setu, i upravo posle slabog drugog pokušaja protivnika lako izgradio poen i poveo 5:4.

Međutim, hladan tuš! Uspeo je Kveri da uzvrati ribrejkom, a potom i uz dosta sreće poveo sa 6:5.

Dramu je prekinula - kiša! U momentu kada je Novak trebalo da servira za ostanak u meču, ali su se igrači vratili u svlačionice.

Kiša je nastavila da se poigrava sa teniserima još neko vreme, jer je baš pred njihov izlazak počela opet da pada, pa je usledila još jedna duža pauza. Novak je po povratku na teren bez problema odservirao za ostanak u meču i bez izgubljenog poena obezbedio tajbrejk.

Počeo je dobro i u tajbrejku. Napravio je mini-brejk na startu i poveo sa 2:0. Ipak, Kveri je uzvratio, a Novak je nekarakteristično za njega pravio greške u odlučujućim trenucima.

Tako je Kveri stigao do dve meč lopte. Đoković je prvu spasio asom, ali je Kveri imao svoj servis kod druge. Đoković je poslao loptu u aut kod jednog udarca i Kveri je tako došao do najveće pobede u karijeri i najveće senzacije na ovogodišnjem Vimbldonu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    2. jul 2016 | 13:38

    Stoka šugava, nisu ga 'stavili' da igra na centralnom nego ga šetaju kao da je 301. a ne 1. Ali, zapušiće on svima usta. Idemo doktore, kralju!

  • Ns

    2. jul 2016 | 12:23

    Ako neko moze, to je on....

  • Suza

    2. jul 2016 | 12:22

    Mec u pet setova, Novak pobedjuje sa 3:2. Pojesce se Federer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA