≫ 

Saznajemo: Teodosića čeka zastava u Riju! (VIDEO)

Ukoliko se srpska košarkaška reprezentacija plasira na Olimpijske igre, čemu se svi nadamo i očekujemo, neće biti boljeg barjaktara na otvaranju igara od plejmejkera i kapitena Srbije

  • 13

Do početka Olimpijskih igara ostalo je tek toliko malo vremena da domaćini Brazilci imaju da finiširaju radove i proglase početak takmičenja.

>>> VELIKA PRIČA: Zašto svi beže od toga da nose zastavu Srbije u Riju?

Srbiju će, ne računajući košarkaše, predstavljati (za sada) 84 takmičara, ali ono što je i dalje enigma je da nije poznato ko će na ceremoniji otvaranja nositi zastavu naše zemlje.

Čast koja se ne propušta i koja obeležava karijeru svakog sportiste.

Da podsetimo još jednom, prvi kandidat za barjaktara Novak Đoković je, kao što je poznato, odbio tu čast, jer je već nosio zastavu u Londonu, pa je odlučio da je prepusti nekom drugom, međutim čudno je bilo to što su posle njega na isti način postupili Ivana Španović, Milica Mandić i Ivana Maksimović.

>>> Ne znamo koja je lepša od dve akcije Teodosića i Bogdanovića (VIDEO)

Svako od njih je objasnio da je bolje da tu privilegiju ima neki drugi sportista.

PROKLETSTVO BARJAKTARA ILI SAMO OBIČNO SUJEVERJE

Pisali smo već o tome da razlog za to može biti sujeverje naših takmičara da, imajući u vidu tradiciju, barjaktar nikad nije osvojio medalju, izuzimajući samo Nikola Grbića 2000. godine u Sidneju.

Printskrin: Youtube/RedgamerSrb's channel Printskrin: Youtube/RedgamerSrb's channel

Dakle, niko nije izrazio želju da nosi zastavu ili je stvar u tome da kndidati koji su se pominjali znaju da nisu izabrani da je nose.

Međutim, barjaktar Srbije u Riju se već možda i zna! Ali, se o tome ćuti. Što zbog malera, što zbog iznenađenja.

Naime, čeka se samo da košarkaši Srbine na pravi način završe kvalifikacije u Beogradu (čemu se svi nadamo i očekujemo), kada bi trebalo da usledi potvrda informacije da će naš olimpijski tim u Riju na otvaranju povesti kapiten Saletovih "orlova" Miloš Teodosić!

Naravno, niko iz OKS neće potvrditi ovu informaciju jer je neozbiljno zbog kvalifikacija koje igraju naši košarkaši, ali ideja kao ideja je odlična. Jer bi inače do sada već imenovali barjaktara, što su radili svaki put mnogo ranije od 30 dana, koliko je ostalo do početka OI.

ZAŠTO TEODOSIĆ TREBA DA NOSI ZASTAVU?

Postoji nekoliko razloga zbog čega bi baš Teodosić, kao predstavnik našeg najpopularnijeg sporta, trebalo da maše trobojkom u Brazilu.

Prvo, pošto su gore pomenuti sportisti Novak, Ivana, Milica i Ivana Maksimović, elegantno to pravo prepustili drugom, mi realno nemamo zvučno sportsko ime na Igrama (svaka čast džudistima, rvaačima, kajakašima, veslačima, plivačima, odbojkašicama i košarkašicama)

Jasna Šekarić je nosila zastavu u Pekingu 2008.

Ako se plasiraju košarkaši nema boljeg kandidata od Miloša Teodosića, jednog od najboljih plejmejkera Evrope, Osvajača Evrolige, aktuelnog kapitena vicešampiona sveta i osvajača evropskog srebra.

Drugi razlog je taj što bi to bilo prvo učešće srpske košarke na Igrama posle 12 godina, pa bi tu bilo i malo simbolike kao "kambek" na najveću scenu, ekipe koja je uvek bila ponos nacije.

Treće, od svih u našoj ekspediciji, pored Đokovića i Ivane Španović, Teodosić poseduje najveću harizmu i dovoljno je jaka sportska ličnost da izvede zemljke na tako jednom velikoj smotri, a četvrto prvi čovek našeg olimpijskog komiteta Vlade Divac je bivši košarkaš.

Još nešto, kad pogledate sve nosioce u prethodnih 20 godina videćete da su sve to legendarni srpski sportisti sa kojima je Miloš Teodosić po dosadašnjem učinku u karijeru ravan.

Evo, napišite vi za koga smatrate da treba da nosi zastavu na otvaranju Igara u Riju, ali da znate neće biti fudbalera, rukometaša i odbojkaša.

Nosioci zastave na Olimpijskim igrama od 1996.

1996. Atlanta: Igor Milanović

2000 Sidnej: Nikola Grbić

2004. Atina:Dejan Bodiroga

2008. Peking: Jasna Šekarić

2012. London:  Novak Đoković

2016. Rio De Žaneiro:?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    5. jul 2016 | 19:15

    Barjak treba da nosi Filipović ili neko od vaterpolista. Oni to zaslužuju decenijama unazad

  • Poslednji Mohikanac

    5. jul 2016 | 19:26

    Svaka cast,bolje on nego iko drugi. Covek se uvek odazvao na poziv selektora,i ako je najveca zvezda od svih nasih igraca vec godinama. Uz duzno postovanje prema Djokovicu i svemu sto je uradio,on je to uglavnom uradio za sebe,sto ne igra sada dejvis kup! Po meni pun pogodak

  • Texasm86

    5. jul 2016 | 19:14

    Da, ako odemo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA