≫ 

Moćna Srbija se igrala sa Česima: Još jedna pobeda do Olimpijskih igara! (FOTO)

Spektakularna igra naših košarkaša kojima na putu do Rija stoji još samo Portoriko

  • 17

Češka je precrtana, ostao je još Portoriko i srpski olimpijski tim biće bogatiji za košarkaše u Riju!

Naš nacionalni tim plasirao se u finale kvalifikacionog turnira u Beogradu autoritativnom i na momente egzibicionom pobedom protiv Češke rezultatom 96:72 (26:17, 19:19, 28:22, 23:14) i zakazao okršaj sa Portorikom, koji je ranije savladao Letoniju.

>>> Portoriko čeka Srbiju u finalu!

Biće to repriza duela iz grupne faze, kada je naš tim relativno lako, uz opuštanje u završnici, izašao na kraj sa karipskom selekcijom.

Srbija je protiv Čeha od početka do kraja imala punu kontrolu meča i pitanje pobednika rešila već negde sredinom treće deonice.

Najefikasniji u našem timu bio je Bogdanović sa 21 poenom, pratio ga je Jokić sa 19, Teodosić je 14 od ukupno 16 postigao u trećoj deonici (od toga četiri trojke), kada je odbio trojkaški nalet Čeha.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ako na ovaj način naš tim bude odigrao i u finalu, možemo očekivati još jednu pobedu izraženu sa dvocifrenom razlikom.

Petorka Marković, Bogdanović, Kalinić, Birčević, Jokić dala je početni zamajac ka onome što se dešavalo u nastavku igre, a to je bilo najbolje izdanje Srbije na turniru - totalna dominacija! Prednost Srbije rasla je iz minuta u minut zahvaljujući "hicima" Bogdanovića i rutiniranim egzekucijama našeg najvećeg otkrovenja Nikole Jokića, ako uz njega uopšte možemo "zakačiti" epitet otkrovenje.

Centar Denvera je u stanju da u rekordnom roku preokrene utakmicu, da vezuje poene u serijama i, ono što je fascinantno kod njega, iz gotovo svake pozicije je u stanju da nanese štetu protivniku.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U trećem periodu, u koji smo ušli sa devet razlike prednosti, prevaga na našoj strani bio je Miloš Teodosić koji je poenterski prespavao prvu deonicu (5 poena), a onda eksplodirao kako to samo on zna i sa 14 poena bio apsolutno prva violina u periodu igre kada su se i Česi "raspucali". Naime, gosti su ubacili 1o trojki iz 24 pokušaja (tek kasnije pokvarili procenat), tako da su nam jedino na taj način pravili problem, međutim nikako drugačije.

Četvrta deonica bila je "pesma" za naš tim. Igrali smo lepršavo, efikasno, poletno uz povremene egzibicije kojima su naši košarkaši flertovali sa navijačima. Sve u svemu, još jedna sjajna partija i prelaka pobeda, ponovićemo, ostvarena bez važnih šrafova ovog tima Nemanje Bjelice i Bobana Marjanovića.

Čehe su predvodili Satoranski sa 14 i Veseli sa 12 poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran021980

    8. jul 2016 | 21:15

    Mali jokic ce biti vanserijski igrac!jos jedna sezona u nba i to je to!

  • Gospodin Pendula

    8. jul 2016 | 23:44

    Jokara ...samo jako....! Kakvog igraca smo dobili ...za sledecih 15 godina ! U perspektivi ce izrasti u najboljeg centra evrope! Bogdan je vec sad najbolji na poziciji beka sutera! Jovic ce sazreti u pleja koji ce biti nezamenljiv u reprezentaciji! Sve u svemu sem amera sa svima mozemo da se nosimo ! Kad se tu doda Bjelica...strasno koji potencijal imamo u oba pravca na terenu..! Bravo ,...!!!

  • Kvazi strucnjacima za sve sportove

    9. jul 2016 | 00:39

    Gde su sad svi oni, sto su prekljuce pricali da sa onakvom igrom, Cesi ce nas samleti.. Zivi bili, pa gledali nase u finalu u Riu :-) aa vi se pojedite od muke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA