≫ 

Koliko je Partizan mogao da zaradi da nije (ovako rano) ispao iz kvalifikacija?

Potpuno druga priča u odnosu na nastup u Ligi Evrope prošle sezone. U Humskoj će se za glavu hvatati zbog propuštene prilike da se inkasira dosta novca

  • 11

Partizan je razočarao eliminacijom već u drugom kolu kvalifkacija za Ligu Evrope. Nakon fantastatičnih uspeha u tom takmičenju prošle sezone, crno-beli su sada zapeli već na prvoj prepreci.

Dok se navijači raspravljaju ko je zapravo kriv za ovu situaciju i da preuzme odgovornost, podsetićemo na još jedan problem koji donosi rano ispadanje iz kvalifikacija.

Taj problem je finansijske prirode, a to će kasa u Humskoj itekako osetiti.

>>> Impotentnom Partizanu se ovo nije dogodilo 19 godina!

Prema sistemu trogodišnjeg ciklusa na snazi kada su u pitanju format drugog po snazi UEFA klupskog takmičenja, kao i propozicije i sistem bonusa, Partizan je dobio 210.000 evra kao učesnik drugog kola kvalifikacija.

I na tome će ostati.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Da se plasirao u treće kolo, dobio bi još 220.000 evra, a ukoliko bi prolaz u grupnu fazu tražio preko plej-ofa, na račun bi "leglo" još 230.000 evra.

"To sve znači da bi Partizan mogao da inkasira 2.830.000 evra, koliko dobija svaki klub koji se plasira u grupnu fazu," podsetio je u maju klub na svom zvaničnom sajtu, dodajući da u to nisu uračunate zarade od prodatih ulaznica, kao ni od prodaje televizijskih i marketinških prava.

Prošle sezonu, crno-beli nisu uspeli da se plasiraju u šesnaestinu finala Lige Evropa, nakon poraza od Augsburga sa 3:1, u šestom kolu Grupe L, poslednjeg u prvoj fazi takmičenja.

Do tada su crno-beli zaradili 1.080.000 evra, uz 5.400.000 evra za plasman u grupnu fazu. Cifra je bila 6.480.000 evra.

Očigledno je da je ispadanje od Zaglembja, osim takmičarskog, i finansijski fijasko u Humskoj.

Najvažnije sportske vesti za 22. jul

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    22. jul 2016 | 15:57

    Pa prosle godine je uspeo pa nista. Gde su tolike pare? Zasto neko nije ulozio nego igramo sa omladincima bez pravih pojacanja...

  • Zveki Monte

    22. jul 2016 | 15:57

    Nema tu srece!!!

  • Nikolaks

    22. jul 2016 | 15:21

    Pitanje je drugo???? Gde su pare u zadnjih 10godina od Evrope i od igraca. Kad za svaki prelazni rok potrose 0 evra. A ne koliko su sad mogli da zarade???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA