KRAVE DOČEKALE ZVEZDU: Ovde se stvara klub iz inata kojeg zanima samo Liga šampiona

Šta smo prvo zatekli u Razgradu, to vam i prenosimo. Ovde se stvara

  • 47

Razgrad - mesto u kom će Crvena zvezda, u utorak od 20.00 časova po srpskom vremenu, pokušati da odškrine vrata plej-ofu Lige šampiona!

Međutim, sam dolazak u ovaj bugarski kraj više je ličio na odlazak crveno-belih na Vidovdanski turnir u nekom selu, nego na megdan Ludogorecu u 3. kolu kvalifikacija.

>>> Navijači Zvezde iskoristili najavljenu foru da kupe karte za Ludogorec! (FOTO).

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Ulazak u Razgrad Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Priča o Ludogorecu je manje-više poznata. Vlasnik kluba Kiril Domusčijev je svakako najzaslužniji za strmoglav uspeh Zelenih od 2010. godine. Težak skoro milijardu evra, Domusčijev je više iz inata odlučio da zavlada bugarskim fudbalom

Kao veliki navijač CSKA iz Sofije bio je potpredsednik tog kluba i čovek koji je ponudio svoj novac da ga preuzme i izvuče iz problema. Prema nekim navodima, želeo je da se ''domogne'' i Levskog i Liteksa, ali je svugde dobio isti odgovor.

- Možda jesi uspešan biznismen, ali nemaš sportski pedigre da bi vodio klub(ove).

Ta rečenica bila je okidač koji je od Ludogoreca napravio velikana, a od Razgrada stvorio poznat grad u Evropi. Iako je Razgrad sve, samo ne grad.  Smejali su mu se kada je krajem 2010. godine rekao da će za dve, tri godine biti šampion Bugarske.

>>> Zvezdini fudbaleri otišli za Bugarsku, ali zašto su smešteni 40km od Razgrada?

Printskrin: Youtube/ludogorec.net Printskrin: Youtube/ludogorec.net

I ne samo da je bio jednom. Pet godina uzastopno družina iz ''lude šume'' je na tronu. za to vreme osvojili su dva kupa, dva Superkupa i igrali u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evropa.

Prve sezone, dok je Ludogorec još bio u drugoj ligi, koj.Domusčijev je doveo 15 prvoligaških igrača u Razgrad i laganos e prošetao do elite. Sledeće sezone je doveo je novih 25 igrača što je bilo dovoljno za titulu. Uslove koje je nudio bili su nepojmljivi za one koji su vladali u Bugarskoj.

Te 2012. godine jedan od pikova mu je bio aktuelni napadač Partizana Valeri Božinov, jer mu je posao sa Ernanom Krespom propao.

- Ne želim da Ludogorec bude bugarski, nego zapadnjački klub. Kao što od Razgrda želim da napravim grad po uzoru na one u Zapadnom delu Evrope - rekao je Domusčijev samo sezonu ranije.

U tom istom intervjuu koji je 2011. godine dao za lokalne bugarske medije, Domusčijev je istakao da mu je jedan od ciljeva i jaka akademija fudbala.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sportski centar je od tri dogurao do šest fudbalskih terena, u periodu od novembra 2015. do jula 2016. godine. Celokupna investicija, kako ističu Bugari, odavno je prešla 10 miliona evra.

I tako je maleni gradić na severoistoku Bugarske postao mesto gde će Zvezda odigrati jednu od svoje dve najvažnije utakmice u novijoj istoriji. Mnogi će se setiti Bordoa i nadoknade vremena koja je crveno-bele delila od Lige Evropa, ali preskakanje Ludogoreca će značiti definitivan ulazak u istu kao i ostanak u igri za grupnu fazu Lige šampiona.

Znaju to i igrači Crvene zvezde, dok se navijači najtrofejnijeg srpskog kluba nadaju da njihovi miljenici neće istrčati na teren ''Ludogorec Arene'' kao da je u pitanju tamo neki Vidovdanski turnir. Jer, izgled ume da zavara...

(Izveštač Telegrafa iz Razgrada, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kombuha8

    25. jul 2016 | 15:57

    Surdulica ali tamo su krave opasnije

  • vlada

    25. jul 2016 | 15:26

    Koje je ovo mucenje bilo Real Madridu da dodje ovde da igra. Zvezda ne sme da se plasi nekakvih brazilaca koji su dosli u Bugarsku da ganjaju loptu. Mi smo institucija za njih

  • Realno

    25. jul 2016 | 16:37

    Dajte ljudi,pa smesno je porediti Crvenu Zvezdu sa tamo nekim Bugarskim Ludogorecom.Zna se sta je Crvena Zvezda u Evropskom i Svetskom fudbalu.Pa zar jedan Prvak Evrope i Sveta treba da strahuje od tamo nekog ludogoreca,meni je to jako smesno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA