≫ 

Prva neregularna utakmica u Super ligi dobila epilog!

Spartak je dobio 3 boda za zelenim stolom

  • 6

Fudbalerima subotičkog Spartaka naknadno je dodeljena pobeda protiv Voždovca službenim rezultatom 3:0 jer su gosti na teren izveli 15-godišnjeg Filipa Stuparevića.

Subotičani su na svom Tviter profilu saopštili da je disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela odluku da Spartak osvoji tri boda u duelu koji je u 1. kolu Superlige završen bez golova.

Spartak je uložio žalbu zbog igranja Stuparevića i pozvao se na propise FSS da igrač mlađi od 17 godina nema pravo da nastupa za prvi tim.

Stuparević, koji je rođen 30. avgusta 2000. godine, ušao je u 88. minutu utakmice i postao najmlađi debitant u istoriji srpskog fudbala.

Evo šta piše u Članu 8 pravilnika takmičenja FSS:

Pravo nastupa imaju svi pravilno registrovani igrači koji su navršili 17 godina života i koji su stekli pravo nastupa na prvenstvenim utakmicama, pod uslovom da su licencirani za takmičarsku godinu. Na prvenstvenim utakmicama mogu nastupati igrači i igrači sa navršenih 16 godina života, s tim što moraju imati odoborenje specijalne lekarske komisije da mogu nastupati za prvi tim. Ovo pravo mora biti potvrđeno u legitimaciji igrača izdatoj od strane nadležnog organa za registraciju.

Najvažnije sportske vesti za 28. jul

(Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    28. jul 2016 | 15:36

    Deco bezite iz SLS i kad vas cika selektkr zove recite da se osecate kao da ne pripadate tu. Alo MAJMUNI! Pustite decu da igraju fudbal. A ovi madjari iz subotice drugacije i ne mogu bodove da uzmu.

  • 3 po 3 a onda opusteno sa 2 timom

    28. jul 2016 | 15:11

    S obzirom da je u pitanju bratski klub sve opsteg i nadasve najbitnijeg uopste me necudi brzina odluke.

  • buki

    28. jul 2016 | 15:38

    Jesu li na utakmici bila sluzbena lica tj delegat i dal zna sta mu je duznost ? E fudbal sta je docekao i kako ljudi dolaze na liste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA