Đorđević: Muški i čvrsto protiv Hrvatske!

Nemamo psihološki pritisak protiv Hrvatske, samo opterećenje da odigramo muški, čvrsto i takmičarski, rekao je selektor Srbije

  • 6

Reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu i poraz na prve dve utakmice turnira “Super 4” u Kordobi. Tim Aleksandra Đorđevića u prvom kolu je ubedljivo savladao Francusku, a dan kasnije u izjednačenoj utakmici doživeo poraz od domaćina Argentine.

>>> KSS saopštio nove informacije o povredama Teodosića i Nedovića

– Ambijent na utakmici protiv Argentinaca je bio fenomenalan, suđenje domaćinsko, što je sasvim normalno. Mi smo u početku gledali kako oni igraju, a onda smo se i mi priključili. Dok smo se probudili, oni su bili na 15 poena viška. Onda smo počeli da igramo i odgovaramo košarkom na košarku. Košarkaški smo izgubili utakmicu, pravu bitku.

>>> Teodosiću stradala ruka, Nedović ne može da stane na nogu: Nadamo se da najgori scenario nećemo gledati!

- Teodosićeva povreda na pola koša nam baš nije trebala, verovatno bismo ušli u drugačiju završnicu. Mi smo u tom periodu promašili tri trojke, Bogdan – Teo – Bogdan, a oni su dali dve i tu se definitivno odlepili. Vidi se razlika u pripremi, jer su Argentinci već bili kvalifikovani, njima je ovo bila osma-deveta utakmica u pripremnom periodu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Oni su prošli vrhunske pripreme, kao što bismo i mi da smo se direktno kvalifikovali. Ipak, moramo da u datim uslovima budemo najspremniji za početak Olimpijskog turnira – kaže selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Reprezentaciju Srbije očekuje još jedna provera pred početak Olimpijskih igara. Protivnik našem timu će u ponedeljak od 23:00 po našem vremenu, biće Hrvatska.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Protiv Francuske su Hrvati bili znatno bolji nego u utakmici sa Argentinom, konkretniji, igrali su u kontinuitetu. Imali su ideje, snage, želje i koncentracije.

- Moramo, u kakvom god sastavu, protiv Hrvatske da odigramo dobru utakmicu, to nam je poslednji test pred Olimpijske igre. Iako su dueli Srbije I Hrvatske uvek nosili dodatnu težinu, čini mi se da se taj psihološki pritisak smanjio. Imamo samo opterećenje da igramo muški, čvrsto, snažno, takmičarski. Da se uigravamo što je moguće bolje – zaključuje Aleksandar Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogdan

    31. jul 2016 | 21:49

    Stavite ih gde im je mesto momci!!!

  • tmac

    31. jul 2016 | 21:56

    Stavti pricas pa gde ces boljih priprema od priprema-kvalifacionog turnira-Zlatibora i jos prijateljskih utakmica...Sale ne pricaj gluposti molim te

  • sasa

    31. jul 2016 | 21:16

    Dovoljno je pogledati facu Raduljici i da se vidi da tu fali mnogo energije i zivota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA