≫ 

OVAKVU SRBIJU SMO ČEKALI 12 GODINA: Orlovi uništili Venecuelu za silovit start!

Ubedljiv start Saletovih pulena na početku Olimpijskih igara

  • 72

Košarkaši Srbije ubedljivo su započeli Olimpijske igre u Riju, pošto su rasturili Venecuelu sa 86:62 u utakmici prvog kola grupe A.

Veliki deo Srbije i Srba širom sveta ostao je budan do jutra ne bi li ispratili prvu utakmicu košarkaša na Olimpijskim igrama posle 12 godina.

>>> Teodosić ovom asistencijom oduševio Amerikance: Čak ni mi nismo videli gde je lopta otišla (VIDEO)

>>> Svi tuguju što Bjelica nije u Riju, ali njegova poruka drugovima je dovoljna da im da motiv! (FOTO)

SRBIJA - VENECUELA 86:62 (18:14, 26:9, 24:18, 18:21)

Srbija: Teodosić 5, Simonović 6, Bogdanović 19, Marković 2, Kalinić, Nedović 7, Birčević 6, Raduljica 18, Jokić 4, Štimac 5, Jović 5, Mačvan 9.

Venecuela: Ečenike 12, Luis 5, Marijaga, G. Vargas 6, Koks 5, Kubilan, H. Vargas 12, Ruiz 3, Graterol, Žuilent 4, Perez 3, Kolmenares 11.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Izabranici Aleksandra Đorđevića nisu ih razočarali. Iako Venecuela nije pravi reper da se preozna puna snaga Srbije, partija koju su Orlovi pružili uliva nadu da se u Riju može do velikih dometa i medalje.

Već na startu Srbija je stvorila skoro dvocifrenu prednost od 10:2, ali su Venecuelanci uspeli da smanje prednost do kraja četvrtine. Ipak, već u drugoj stvari su došle na svoje mesto, i Srbija je na poluvremenu imala skoro duplo veću prednost, bilo je 44:23.

U istom ritmu nastavili su naši košarkaši da razbijaju otpor protivnika, a prednost je samo rasla, da bi treću četvrtinu završili sa skoro 30 poena prednosti (68:41).

Poslednja deonica je i donela najubedljiviju prednost od 30 poena, kada je rezultat u jednom momentu bio 83:53. Posle toga je ipak sa papučice spušten gas, a Venecuela je uspela donekle da ublaži ubedljiv poraz.

Rio baner

Bogdan Bogdanović je bio najefikasniji sa 19 poena, a 18 je upisao Miroslav Raduljica. Aleksandar Đorđević je imao priliku i da dozira minutažu pojedinim igračima, i da odmori nosioce.

Samo su Bogdanović i Teodosić igrali po 25 minuta, ostali su svi na parketu proveli manje od 20, a svih 12 igrača je dobilo priliku da igra. Samo je Nkola Kalinić nije upisao u listu strelaca, ali je samo jednom pokušao i to za tri poena.

Srbija u narednoj utakmici igra protiv Australije u noći između ponedeljka i utorka. Kenguri su nešto ranije ubedljivo savladali Francusku, pa će sasvim sigurno biti znatno ozbiljniji rival našim košarkašima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    7. avgust 2016 | 09:09

    Kad' se saberu SVI poeni ZAJEDNO gancija u Repki, JEDVA K'O BOGdan SAM .!. XXAAXXAA .!. A gde su kosevi od Braduljice, Bircevica i Macvana...Vidi se skola Duska Vujosevica i KKP !!!

  • do kraja

    7. avgust 2016 | 08:20

    Samo jako

  • Игор

    7. avgust 2016 | 09:20

    То тако Србија Србија Србија.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA