≫ 

NAJGORE MOGUĆE VESTI ZA SRBIJU: Đoković ispao već u 1. kolu posle meča za infarkt!

Najbolji teniser sveta i najveća uzdanica Srbije na Olimpijskim igrama, već u 1. kolu zaustavljen od Huana Martina Del Potra sa 2:0

Novak Đoković je već na startu Olimpijsih igara u Riju završio učešće u singlu, pošto je poražen od Argentinca Huana Martina Del Potra sa 2:0 u setovima 7:6 (4) 7:6 (2).

Bilo je ovo finale pre finala, bilo je to jasno i posle žreba, ali i posle uvodnih poena, gde se jasno videlo da će to biti borba titana.

Tako je i bilo u meču koji je bio repriza duela za bronzu pre četiri godine na Olimpijskim igrama u Londonu. Ponovo je Argentinac izašao kao pobednik, pa je Srbija ostala bez najveće uzdanice za zlato na Olimpijskim igrama.

Igrao je Novak odlično, daleko od toga da mu nije bio dan ili tome slično. Naprotiv! Ali, Del Potro je igrao meč karijere! Bolji i od onog kada je osvojio US Open.

Bio je bolji tokom celog meča, nije dopustio Novaku niti jednu brejk loptu. Uspeo je i Novak da ga spreči da neku od sedam koje je imao Argentinac, sačuva, ali je u taj-brejku oba seta igrao lošije i to ga je koštalo poraza, koji mu je teško pao, pa je u suzama napustio teren.

Foto: Guliver/Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images Foto: Guliver/Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images
Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Za utehu Novaku i Srbiji ostaje to što nastavlja takmičenje u dublu u paru sa Nenadom Zimonjićem.

>>> Čovek velikog srca: Đoković spasio život ''nezvanom gostu'' tokom meča sa Del Potrom (FOTO)

Velika drama viđena je u prvom setu, a da će tako biti moglo se zaključiti već na osnovu prvog gema, koji je trajao punih osam minuta i u kome je Del Potro imao tri brejk lopte. Novak je ipak uspeo da ih spasi i da povede.

I jedan i drugi teniser su čuvali svoj servis do kraja, a samo je još jedna brejk lopta viđena do njegovog kraja, i opet ju je imao Argentinac. Novak je tada odigrao jedan od najboljih poena i uspeo je da se izvuče iz neugodne situacije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Drama je dostigla vrhunac, pa je prvi set rešavan u tajbrejku.  Novak je već na startu 13. gema prvog seta na svoj servis napravio grešku posle svog servisa, pa je Del Potro došao do mini-brejka. Uzvratio je Đoković odmah i izjednačio na 1:1.

Ipak, Argentinac je na 2:2 napravio novi mini-brejk, a onda sačuvao svoje servise, da bi na 5:3 još jednom uzeo poen na Novakov servis, što mu je donelo tri set lopte.

Đoković je spasio prvu, ali je Argentinac snažnim forhendom iskoristio drugu i posle sat i 11 minuta poveo sa 1:0 u setovima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Drugi set je počeo slično kao prvi. Ponovo je Del Potro već na startu imao brejk šansu, ali se Đoković izvukao iz nove situacije koja je ličila na pravi pakao.

Ipak, izvukao je najbolje iz sebe u najtežem trenutku i spasio brejk šansu. Del Potro je nastavio da igra svoju igru - snažni servisi i ubitačan forhend kojim je raspaljivao iz sve snage. Delovao je kao neprobojan zid.

Sa druge strane, Novak je ponovo došao u problem i suočavao se sa brejk šansom u šestom gemu drugog seta. Još jednom se izvukao sa ivice ambisa na neverovatan način.

Usledio je novi siguran gem Argentinca i vođstvo od 4:3 u drugom setu, ali je i Novak uspeo da izjednači u narednom, iako je Del Potro ponovo napravio pritisak pri rezultatu 30:30.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bio je Novak bukvalno na milimetar od prve brejk lopte, jer je pri rezultatu 30:15 za malo izbacio loptu u aut, iako sudija nije reagovao. Del Potro je tražio čelendž i prilika je propuštena.

Oba tenisera su sačuvala svoj servis do 6:6, i ponovo smo ušli u tajbrejk. Novak je ponovo loše odigrao 13. gem, Del Potro je poveo sa 5:0, zatim je došao do pet meč lopti. Drugu je iskoristio i došao do najveće senzacije na Olimpijskim igrama.

Foto: Guliver/Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images Foto: Guliver/Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Huan Martin Del Potro

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    8. avgust 2016 | 04:07

    Nema veze SAMPIONE!!!

  • vladimir

    8. avgust 2016 | 04:07

    Idemo dalje care...

  • Dusan

    8. avgust 2016 | 04:06

    Ja sam zanemeo dok sam gledao zavrsnicu.Mnogo mi je krivo,a kako li je tek njemu.Nije mu se dalo veceras da pobedi.Ovaj bre podivlja Argentinac.Nole,glavu gore.Srbija je uz tebe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA