≫ 

Partizan prekinuo crni niz u Ivanjici! (VIDEO)

Golovima Radovića i Mihajlovića iz penala, crno-beli zabeležili prvu pobedu od početka sezone

  • 56

E, ovo je vest: Partizan je pobedio!

Posle pet utakmica u kojima nije osetio slast trijumfa od početka sezone, a bilo ih je pet (Zaglembje x2, Bačka, Napredak, Vojvodina), crno-beli su napokon upisali prva tri boda ove sezone i valjda time  najavili bolje dane.

>>> Partizan dao gol, a Božinov u bedaku (VIDEO)

"Parni valjak" je opravdao ulogu favorita u Ivanjici i savladao Javor rezultatom 2:0 (1:0), u okviru 4. kola Superlige.

Kreatori Partizanovog "prvenca" bili su Miroslav Radović, njegovim "prvencem" od povratka u klub, i Nemanja Mihajlović iz penala kojim su crno-beli stavili tačku na zasluženu pobedu.

Javor, izuzev šanse Gofurova i prečke Bjedova na 2:0, nije mnogo toga pokazao, mada i nije mogao, posebno u prvom delu igre, zbog zaista kvalitetnog izdanja Beograđana u tom periodu.

Utakmicu je obeležio i veliki broj udaraca u okvir gola: čak četiri puta lopta je pogađala prečku (dva puta posle udarca Božinova, jednom nakon pokušaja Balažica i Javorovog Bjedova), a jednom je Mihajlović pogodio stativu, njen spoljni deo.

Dok Partizan nije postigo gol, a to se desilo u 13. minutu, bio je superioran, tako da je bilo samo pitanje vremena kada će Đogatović kapitulirati. Delovalo je da će u akciji koja je prethodila vođstvu strelac biti Božinov kome je bio namenjen centaršut Miletića, ali Bugarin je sa tri metra pogodio prečku (?!), zbog čega se upadljvo snuždio, pa nije ni stigao da isprati nastavak akcije i pogodak Radovića - prvi od povratka u klub letos.

Prvu i jedinu šansu na drugoj strani nije iskoristio Gofurov, jer mu je vrlo dobri Miletić (stigao u Partizan upravo iz Javora), koji je dobio prednost u odnosu na Bogosavca, na vreme uklizao i blokirao Azerbejdžanca.

Pre gola, Bugarin je "zategao praćku" sa dvedesetak metara i tada takođe pogodio, tačnije okrznuo prečku.

U drugom poluvremenu, Javor je pokazao više želje da se nadigrava, pa je samim tim Partizan dobio više prostora da kombinuje i kreira šanse. Ipak, Nikolić je bio oprezan: izveo je neraspoloženog Božinova, a vezu učvrstio sa Brašancem.

Partizanove ofanzivne težnje nagrađene su u 70. minutu, kada je Miletić srušen u kaznenom prostoru Javora (posle dodavanja Đurđića), što je za sudiju Vasića bio očigledan penal. Sa bele tačke staložen je bio Mihajlović i duplirao vođstvo Partizana.

Do kraja, uprkos sigurnoj prednosti Beograđana, igra nije "umrla", štaviše...

Najpre je Bjedov u 82. minutu, posle centaršuta iz kornera,  pogodio prečku posle udarca glavom, a na isti način deset minuta kasnije Balažic e zapretio Đogatoviću koji je pritom maestralno odbranio i vrhovima prstiju odbio loptu, od prečke, u korner.

Malo pre toga, Đurđiću se ukazala šansa da i on "upiše" prvi gol, ali je "tukao" pored gola iz solidne pozicije.

JAVOR - PARTIZAN 0:2

(Radović 13, Mihajlović 70.p)

JAVOR: Đogatović, Terzić, Milović, Karšik, Amanović, Jovanović (od 46. Milisavljević), Tomanović, Đokić (od 80. Stojaković) - Gafurov, Bjedov, Dimitrić (od 60. Spremo). Trener: Miloš Veselinović.

PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Milenković, Balažic, Miletić, Everton, Radović (od 88. Stevanović), Ilić, Mihajlović, Božinov (od 58. Brašanac), Đurđić (od 85. Vlahović)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Жика Живац@

    10. avgust 2016 | 20:41

    Sudija je partizanov najbolji golgeter!

  • Bazinga

    10. avgust 2016 | 20:30

    Pa dobro bre jel ne moze ni jedna utakmica bez penala za partizan da prodje?

  • @Жика Живац@

    10. avgust 2016 | 20:40

    Bez penala nema pobede!Dok sudija ne uzme stvar u svoje ruke,franjrvci nece da upale!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA