≫ 

LUDNICA NA AERODROMU: Sleteo Štefanek! (FOTO)

Buran doček na aerodromu "Nikola Tesla"

  • 37

Novi olimpijski šampion Davor Štefanek doputovao je danas u Beograd, a njegov dolazak na aerodrom "Nikola Tesla" izazvao je gužvu zbog velikog broja novinarskih ekipa i navijača.

Srpskog zlatnog rvača sa Olimpijskih igara u Riju uz šampanjac dočekali su članovi porodice, čelnici Rvačkog saveza Srbije i njegovog kluba Proleter iz Zrenjanina, zamenik ministara za omladinu i sport Uroš Zeković i generalni sekretar Predrag Peruničić, koji su mu čestitali na ogromnom uspehu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je iz Rija u Beograd došao letom preko Pariza, ali je i pored dugog puta i velike pompe bio veoma raspoložen.

- Malo sam iznenađen dočekom na aerodromu. Ispunio sam obećanje dato pre Olimpijskog turnira, veliku zahvalnost imam prema trenerima, Savezu, državi, ministarstvu...Mnogi su kudili srpske sportiste, 11 dana nismo imali medalju, a onda sam otvorio seriju i to sa zlatom, a potom su Španović, Bogdanović i kajakši nastavili uspeh - rekao je Štafenek na konferenciji za novinare po dolasku na beogradski aerodrom.

Štefanek je poručio da će srpski takmičari u Riju doneti još mnogo radosti i osvajati medalje.

- Posle kiše dođe sunce, i nas je obasjalo. Nisam svestan šta sam uradio, prvo želim da odmorim. Ono što sam siguran je da ćemo imati još medalja u Riju - naveo je Štefanek.

On je istakao da su mu velika želja i glad za uspehom pomogli na putu ka tronu.

- Nikad ne možeš da budeš uveren u zlatnu medalju, ali sam imao veliku želju za uspehom, znao sam da mogu, to me je naučio moj psiholog. Ništa se ne mora, već je bitno šta hoćeš, a meni se poklopio i žreb da dođem do zlata - zaključio je Štefanek

Štefanek je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom, posle pobede u finalu nad Jermenom Migrana Arutunjana.

To je prva medalja za srpsko rvanje posle 32 godine, odnosno prvo zlato posle 40 godina.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA