≫ 

NAJLEPŠA SCENA FINALA: Zagrljaj Savića i hrvatskog selektora za istoriju!

Lekcija iz viteštva našeg i hrvatskog selektora

  • 55

Biti srpski vaterpolista ne znači samo uskočiti u bazen i šutirati u gol, plivati. Biti srpski vaterpolista je mnogo više od pukog shvatanja sporta kao igre. U prenesenom značenju biti srpski vaterpolista znači biti hrabar, odvažan, pobednik i kad je najteže, borac.

 

Biti čovek.

 

>>> ZLATO ZA BESMRTNE SRBE! Vaterpolisti razbili Hrvate u finalu Igara!

 

Mnogo puta izgovrena misao "U dobru se ne uznesi, u zlu se ne ponizi", savrešno pristaje našim "delfinima", jer oni ne znaju drugačije, već samo pošteno za svoju zemlju, srcem...

 

Imali su od koga da uče. Nekada su upijali životne i vaterpolo lekcije od Vlade Vujasinovića, danas od još jedne gromade i ljudine Dejana Savića.

 

>>> SRBIJA SLAVI ZLATO, ALI I DALJE KASKA ZA NAMA: Ovako su hrvatski mediji ispratili finale u Riju! (FOTO)

 

A, selektor je pokazao da i u trenutku najveće euforije postoji nešto što je ljudksa dužnost: treba prići, pružiti ruku protivniku, čestitati...

 

Prizor zagrljaja našeg i hrvatskog selektora Ivice Tucka je možda i najdirljivija scena finala i najveća pobeda sporta. Tako treba. Uvek i u svakoj prilici, na svim sportskim borilištima kada se sastanu Hrvati i Srbi.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena.fr

    21. avgust 2016 | 01:58

    Sportisti nisu ni problematicni u ovome ,vec politicari i mi po portalima sa komentarima i njihovi isto .Tu je problem a ne u sportistima ,oni do ovih medalja stignu uz veliki trud i do sad niko od njih nije komentarisao nikog iz stranih ili komsijskih takmicara. Bravo za vaterpoliste.

  • Ajvar

    21. avgust 2016 | 02:03

    Ljudski!

  • Ivan

    21. avgust 2016 | 09:56

    Svaki sportaš koji godinama trenira da na kraju stane na postolje je prije svega čovjek. Samo političari koji većinu života nisu ništa radili mogu jedino opstati okupljajuć grupu maloumnika i šireći mržnju. Umjesto da skupa radimo da nam svima bude bolje mi samo trauimo nove razloge da se svađamo. Nadam se da će ova njihova gesta barem malo to popraviti. Vaša momčad je bolesno dobra i gušt je bilo gledati te akcije jer se vidi da su svi do jednog vrhunske igračine. Nadam se da ćemo idući puta pružiti barem malo veći otpor ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA