≫ 

Zvezda napunila mrežu Radnika! (VIDEO)

Crveno-beli, pred mizernim brojem navijača, deklasirali Surduličane. Dva gola Orlandića

  • 73

Za razliku od utakmica u Evropi, gde se crveno-beli muče, posrću, dobijaju lekcije, i deluju kao grupa građana, u domaćem prevenstvu sve izgleda nekako lako i jednostavno po srpskog šampiona koji je i dalje bauk za rivale.

I u kombinovanom sastavu, bez nekolicine startera koji su se izblamirali u Sasuolu, ekipa Miodraga Božovića bez previše poteškoća savladala je Radnik iz Surdulice rezultatom 5:0 (2:0).

Pred mizernim brojem navijača za standarde crveno-belih - samo 3.365 ovoga puta, strelci su bili kapiten Aleksandar Luković iz penala, Petar Orlandić koji je, pomalo neočekivano, predvodio napad od starta i dva puta se upisao, te Slavoljub Srnić i Predrag Sikimić.

>>> Tužan prizor na Marakani posle debakla Zvezde od Sasuola (FOTO)

Ako nešto već može da uteši crveno-bele posle debakla u Evropi i sve izvesnije eliminacije, to je činjenica da već posle šest kola u Superligi "beži" najvećem rivalu Partizanu devet bodova, što je slika koju dugo nismo imali priliku da vidimo kada su u pitanju "večiti rivali" i njihov odnos na startu sezone.

Ipak, zabrinjavajuće po aktuelnu upravu sa "Marakane", sem ispadanja iz Evrope, je oseka navijača koji su, izgleda, okrenuli leđa klubu, izuzimajući tu mali broj onih i dalje najokorelijih. Debakl protiv Sasuola je očigledno potpuno odvratio armiju navijača da i dalje u većem broju dolaze na stadion.

- Zvezdaši, jel nas čujete? Na Marakanu dođite, zašto kući sedite? - moglo se čuti sa severne tribine Zvezdinog stadiona u nekoliko navrata.

Rezultat sve govori o tome šta se dešavalo na našem najvećem stadionu. Bila je to igra mačke i miša u kojoj gosti nisu imali ni promil šanse da zabeleže makar pristojan poraz.

Mada, prvi su imali veliku šansu, preko Frensisa, koji nije bio na visini zadatka pred golom Kahrimana...

Sumoran ambijent kao da je ukočio crveno-bele, pa su tek negde od sredine prvog poluvremena počeli da povezuju redove i sve više guraju goste u njihov kazneni prostor. Iz takve igre izrodile su se šanse, ali i odbrane Čančarevića koji je u tim trenucima imao pune ruke posla. Ipak, bio je nemoćan da uradi bilo šta kada je njegov saigrač Radović rukom zakačo centaršut Petkovića, a Luković sigurno izveo najstrožu kaznu.

Vrlo brzo bilo je 2:0. Strelac je bio Orlandić na pas Anđelkovića i tu je počela da se nazire rezultatska katastrofa Surduličana.

U nastavku, bilo je samo pitanje vremena kada će se mreža Radnika ponovo zatresti. Iz akcije u kojoj su učestvovali Kanga i Orlandić, najviše je profitirao strelac Srnić, da bi nedugo kasnije Orlanič svojim drugim golom nastavio goleadu.

Tačku na efikasno izdanje Zvezde stavio je rezervista Sikimić na pas vrlo raspoloženog Srnića.

CRVENA ZVEZDA - RADNIK 5:0 (2:0)

Crvena zvezda: Kahriman - Petković, Rendulić, Luković, Anđelković - Le Talek - Kanga, Babunski (od 60. Račić), Katai (od 56. Ristić), Srnić - Orlandić (od 79. Sikimić).

Radnik: Čančarević - Mladenović, Vuković,  Gojković, Milovanović - Pavlović, Stanković - Pejčić, Radović (od 77. Jovanović), Kjereme - Zlatanović (od 65. Adamović).

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Superliga, 6. kolo

Spartak – Partizan 2:1

(Makarić 68, Milić 82 – Leonardo 79)

Borac – Novi Pazar 2:1

(Sajčić 32, Drašković 43 – Alivodić 75)

Mladost Lučani – Voždovac 0:1

(Dražić 47)

Rad – Bačka 2:1

(Veselinović 2, Đenić 54 – Jovanović 89)

Napredak – Javor 3:1

(Vukanović 6, Simović 13 i 83 – Đokić 14)

Nedelja

Metalac – Radnički 1:2

(Otašević 63 - Stojanović 80, Arsić 84)

Crvena zvezda – Radnik 5:0

(Luković 36 pen, Orlandić 41, 79, Srnić 74, Sikimić 88)

Čukarički – Vojvodina 1:3

(Matić 61.p - Paločević 21, 67, Malbašić 73)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    21. avgust 2016 | 20:03

    Za našu Ligu kapa dole...Evropa Ćao...To je realnost Srbskog fudbala...Moje Mišljenje...

  • GUSTAV KRKLEC

    21. avgust 2016 | 17:32

    DAJ BRE VISE MAKNI TOGA GOLMANA COVECE PA KARHIMAN JE KAO RECEPCIONAR U HOTELU PROMAJA

  • crveno

    21. avgust 2016 | 18:30

    Sta je sa novim dresovima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA