≫ 

Federer vrlo uveren da Novak osvaja US open, i potanko je objasnio zašto (FOTO)

Švajcarski teniser je svoju opširnu prognozu ispričao na promotivnom događaju za "Lejver kup"

  • 7

I pored toga što je Novak Đoković odigrao svega devet mečeva od osvajanja Rolan Garosa, i pored rane eliminacije na Olimpijskim igrama u Riju i neigranja u Sinsinatiju, švajcarski teniser Rodžer Federer vidi upravo Novaka kao prvog favorita za osvajanje predstojećeg US opena.

>>> Novak Đoković prvi nosilac na US Openu

Novak je inače odradio i prvi trening u Njujorku, i tu je bilo prostora za šalu i "boćanje" na terenu.

Federeru prognozu nije poremetilo ni uspešno leto koje ima Endi Mari, koji je osvojio Vimbldon i Olimpijske igre, i stigao do finala Sinsantija, gde ga je porazio Marin Čilić.

- Sve to nije promenilo moje mišljenje da je Novak prvi favorit, bez obzira na nekoliko teških poraza. On je ipak osvojio Toronto. Ima odličan odnos pobeda sa Endijem, i sjajan je na tvrdoj podlozi, i to se vidi kada igra u uslovima u SAD, a i na Australijan openu - poručio je Federer.

Ove godine će se prvi put igrati i pod krovom, koji je postavljen na "Artur Ešu".

>>> Đoković i Vajda se "čekirali" u Njujorku blesavim snimkom (VIDEO)

- Mislim da će mu krov biti od pomoći, jer će tad biti slično kao u Australiji. Naravno, Endi dobro igra i po vetrovitim uslovima, ali igra i Novak. Endi je ostavio dobar utisak na mene, neverovatno je šta je uradio tokom leta. Nadam se da će tako i nastaviti. Mislim da će biti vrlo interesantno na US openu, i generalno završnica sezone kada su njih dvojica u pitanju - rekao je Švajcarac.

On je trenutno na "bolovanju", s obzim da je pre Igara u Riju objavio da zbog povrede neće igrati do kraja sezone.

- S jedne strane je to bila teška odluka, ali sa druge i jednostavna, jer vam je zdravlje uvek na prvom mestu. Radiću uglavom vežbe istezanja i ojačavanja mišića pre nego što krenem da treninram u teretani za nekoliko meseci. Bolno je doduše kad gledate Olimpijske igre, a ne možete da igrate. Nadam se da ću biti mnogo jak kada se vratim u januaru - rekao je teniski šampion.

Inače, Federer je sve ovo pričao medijima na Menhetnu, promotivnom događaju za "Lejver kup", tenisko takmičenje koje će biti održano u septembru naredne godine, u O2 areni u Pragu.

U pitanju je period od 22. do 24. septembra, a svoj nastup je već potvdio Rafael Nadal, koji je takođe bio na promociji, zajedno sa Rodom Lejverom, Džonom Mekinroom i Bjornom Borgom.

Takmičenje je zamišljeno tako da Borg vodi tim Evrope, a Mekinro tim ostatka sveta.

Biće odigrana po tri singl i dubl meča, a timovi će biti sastvljeni od četiri najbolja igrača po plasmanu, a dva će izabrati kapiteni, odnosno Borg i Mekinro.

Za sada nema potvrde od strane Novaka Đokovića i Endija Marija o učešću.

Jedini problem bi mogao da bude termin održavanja Lejver kupa, jer je za vikend pre zakazano polufinale Dejvis kupa.

Foto: Guliver/Alex Goodlett/Getty Images Foto: Guliver/Alex Goodlett/Getty Images

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA