Sulejman Ugljanin: Zvezdi da se zabrani da igra u Pazaru, Delije su naoružani četnici

Bivši ministar u vladi Srbije tražiće da se ubuduće utakmice Novog Pazara i beogradskog kluba igraju van mesta sa pretežno bošnjačkim življem

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin najavio je u ponedeljak da će, nakon, kako kaže, učestalih "šovinističkih i nacionalističkih" ispada i pretnji navijača Crvene Zvezde na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru, tražiti da se utakmice dva tima ubuduće igraju izvan opština u kojima žive pretežno Bošnjaci.

>>> I 1993. su u Novom Pazaru veličali Tursku i hteli da linčuju Srbe! Ali, tada je Arkan spasio Prištinu (VIDEO)

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Ugljanin tvrdi da vlast zapravo koristi fudbalske utakmice Novog Pazara i novopazarski stadion kao poligon za izliv mržnje i neprijateljstva prema Bošnjacima.

>>> VELIKI INCIDENT U PAZARU! Torcida Sandžak bacala stolice na igrače i klupu Zvezde! (VIDEO)

Ugljanin, bivši ministar u Vladi Srbije, optužio je MUP da je na novopazarski stadion juče doveo navijače Crvene Zvezde koje je nazvao "naoružanim četnicima" i za koje tvrdi da su sa sobom nosili "fašističku ikonografiju” i transparente sa likom Draže Mihajlovića, Ratka Mladića i drugih, kako kaže, zločinaca koji su "sprovodili genocid nad Bošnjacima".

>>> Direktor Super lige o divljanju Pazaraca: Publika je preterala, moraće država da reaguje (VIDEO)

Ugljanin tvrdi i da nadležni državni organi nisu postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima, već da su "otvoreno podržali velikosrpski šovinizam".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    30. avgust 2016 | 08:57

    Tebi da se zabrani da govoris....ne postujes drzavu u kojoj zivis...

  • 1991

    30. avgust 2016 | 09:37

    Da je pravne drzave ti bi gulio robiju...

  • Novi sad

    30. avgust 2016 | 09:37

    Ovako da srbin izjavi nešto u hrvatskoj ili sarajevu prošao bi gore nego da ga isilovci uhvate,ali zato u srbiji svako i sve može, bravo za organe r.srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA