≫ 

Katai mogao da donese veći novac Zvezdi, ali fudbaler nije želeo u Rusiju ili Tursku!

Najbolji igrač Zvezde imao dve ponude za milion jače od one Alavesove

  • 9

Kao što je poznato, Crvena zvezda je bukvalno u poslednjim trenucima prelaznog roka prodala Aleksnadra Kataija u Alaves.

Transfer koji je iznosio dva miliona i 20 odsto od sledeće prodaje mogao ej da bude i veći da sam fudbaler nije insistirao samo na odlasku u Španiju.

>>> Detalji Kataijevog ugovora: Koliko novca ide Zvezdi i šta još dobija uz to?

To je u razgovoru sa novinarima otkrio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

- Očekivali smo veći prihod od Kataijevog transfera. Kao što znate, imali smo završenu Lokomotivu iz Moskve za tri miliona i 20 odsto od sledeće prodaje. Isto toliko je nudio i Bešiktaš, ali je Katai hteo samo u Španiju. Ni po koju cenu nije hteo ni u Rusiju ni u Tursku. Tu smo bili nemoćni - jasan je bio Terzić.

Zvezdin kapiten je već bio viđen u Selti, ali...

Foto: Twitter.com/@Alaves Foto: Twitter.com/@Alaves

- Selta je osetila njegovu želju i počela da nas ucenjuje ratama i garancijama. Na kraju smo rekli nećete nas ucenjivati, a Kataiju: ''Sale, poštujemo što su dao Zvezdi i uradio za Zvezdu, ali interes kluba je na prvom mestu. Ako nisi  hteo da odeš u Lokomotivu i Bešiktaš koji su nudili sjajne uslove, ostaćeš u Zvezdi jer si najbolji igrač, ''desetka'', kapiten, fudbaler zbog kog navijači dolaze na stadion...Ali moraš potpisati novi ugovor''  - istakao je Terzić.

Za zvezdašku javnost samo dva miliona za najbojeg igrača je malo, ali je Terzić jasno dao do znanja zašto transfer nije bio veći. I čini se da je u pravu.

- Morate da znate da Zvezda prodaje igrače iz Milanovca, Ivanjice, Surdulice, a ne iz Lige šampiona ili Lige Evrope. Sve su to kriterijumi koji utiču na vrednost igrača. Ne zaboravite da Katai već ima 25 godina, da nije bio među 32 igrača u reprezentaciji, da već ima neuspelu avanturu u Olimpijakosu koji je bio srećan što ga je pustio - istakao je Terzić, a potom otkrio jednu čudnu stvar zbog koje je Bešiktaš odustao:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Pazite, ja kad dovodim igrače uvek zovem bivše klubove i trenere. Pa i vi ste zvali Prosinečkog za Mučea. Tako su i oni zvali Olimpijakos i pitali za Kataija. Da li mislite da su im rekli sve najlepše o njemu? Bešiktaš je odustao i pre nego što smo odgovorili, jer su im rekli da je loš karakter i mentalitet.

- S druge strane, ja bih Kataija doveo u Barselonu jer verujem u njegov vanserijski talenat. U poslednjih 10 godina nismo imali kvalitetnijeg igrača. Ipak, to je moje subjektivno mišljenje, a tržište je surovo i pravdeno. Niko njega mogao da vidi u jakim utakmicama. To su činjenice i koje mi gledamo kad dovodimo igrače.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    1. septembar 2016 | 20:41

    Igraće Katai jednu godinu u Alavesu i dobiće onda sjajnu ponudu nekog velikana.U Alavesu će se lakše probiti a posle je sve lako.Nadam se da će ga Alaves odlično prodati pa da i Zvezda uzme neku kintu.

  • Miki

    1. septembar 2016 | 19:29

    I neka nije hteo u tursku i rusiju. I nek niste uzeki jos para bando jedna. Samo sto manje para da vi uzmete. I nek za vieru uzmete malo para samo da vam svima vidimo ledja. Zasluzio je igrama da mu izadjete u susret da izabere gde ce da ide. Sto se terzicu nisi oglasio posle ispadanja od sasuola da objasnis zasto si doveo nespremne igrace i dao im velike plate dok nasa deca trunu na klupi. Zasto celo leto se ne dovodi stoper nego se ceka mitrovic. I sad imas obraza da napadas kataija sto nije hteo tamo gde ste vi hteli. Nek si Katai otiso iz Zvezde. Nek ti je srecno u daljoj karijeri pa da se vratis jednog dana kad opet budemo ona nasa prava Crvena Zvezda i kad nece raznorazni tipovi da sede u klubu.

  • srbijanac

    2. septembar 2016 | 10:18

    ne lazite ne umete da prodajete igrace a i da je tako mogli ste da ih odbijete i cekate bolju ponudu mada zasluzio je da ode dalje i obezbedi sebi i porodici egzistenciju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA