≫ 

Bufon, NAJVEĆI si: Legendarni golman zvižduke Marseljezi pretvorio u aplauze!

Naklon do poda za gest neponovljivog čuvara mreže "Azura"

  • 5

Reći da je Đanluiđi Bufon (38) jedan od najvećih golmana svih vremena je samo mala pohvala kada opisujete kvalitete velikana svetskog fudbala.

 

>>> Italija je dobila namlađeg golmana u istoriji! (da zahvali Mihajloviću za to)

 

Njegove vrline prevazilaze zeleni pravougaonik. I kada lopta prestane da se kotrlja, Bufon je isti onakav kakav je među stativama - velikan!

 

Koliko je on poštovan, voljen i cenjen u Italiji svedoči i situacija koja se desila neposredno pre početka prijateljske utakmice Italije i Francuske u Bariju, prilikom intoniranja himne "trikolora".

 

Sa prvim taktovima "Marseljeze" krenuli su i zvižduci sa tribina. Sasvim sigurno bi se i nastavili da nije bilo Bufona, koji je gestikulirao navijačima da aplaudiraju, a ne da zvižde himni Francuske, u čemu su ga ispratili saigrači. I, za tili čas, umesto neprijatnih tonova sa tribina, nastupio je daleko prijatniji zvuk za sve na stadionu - aplauz!

 

Posle intoniranja himni i minuta ćutanja za žrtve zemljotresa u Italiji, legendarni kapiten je održao govor u čast sećanja na nastradale.

 

Po ko zna koji put ćemo konstatovati: Bufon, najveći si.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA