FIFA razmišlja o odluci koja će promeniti Svetsko prvenstvo!

Predsednik FIFA jako zagovara organizaciju Mundijala sa 40 ekipa

  • 4

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Ðani Infantino rekao je danas da zagovara ideju da 40 reprezentacija učestvuje na Svetskom prvenstvu u nekoliko različitih zemalja.

Infantino želi da sledi sličnu ideju kao UEFA i novi format šampionata Evrope 2020. godine koji će se održati u 13 zemalja, po istom receptu kao na prošlom, sa proširene 24 selekcije.

- Pomenuta ideja biće tema diskusije. Lično, mislim da ne bi trebalo da postoje limiti za dobrobit fudbala. Videćemo još, sve je otvoreno, a moje mišljenje oko 40 selekcija se nije promenilo.

- Video sam na šampionatu Evrope u Francuskoj kakav je entuzijazam doneo mnogim zemljama-  rekao je Infantino uoči sastanka FIFA veća u oktobru.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sa ovakvim sistemom, mnoge selekcije sa naših prostora bi uspele da se kvalifikuju bez problema, poput Srbije, Makedonije, Slovenije i Bih.

Ali, mi verujemo da naši "orlovi" mogu i kroz ovaj stari sistem da se nađu na Mundijalu u Rusiji

Prvi čovek FIFA ranije je govorio da bi novi sistem sa 40 reprezentacija mogao da bude od Mundijala 2026. godine, čiji domaćin još uvek nije poznat.

Ovo će dratsično promeniti tok fudbala u svetu, jer će sada i selekcije koje nikada nisu uspele da se plasiraju imati bar šansu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jimmy

    6. septembar 2016 | 16:40

    Ni to nam ne bi pomoglo da se kvalifikujemo na SP jer igramo staromodno, bez trčanja, bez patriotizma, jer kalkulišemo i jer nam fudbal vode ljudi željni love a ne sportisti željni uspeha. Nažalost ne dolaze bolja vremena za srpski fudbal, i ostaćemo dobri samo u sportovima oko kojih se ne vrti velika lova.

  • Realno

    6. septembar 2016 | 17:10

    Mi smo zemlja u kojoj je pola navijaca,od 3min utakmice pocelo da pravi kalkulacije,gde treba da dobijemo i ko treba da izgubi da bi nam se nadomestio gubitak bodova u beogradu,JER SU NAS FUDBALERI TAKO NAUCILI

  • Joe

    6. septembar 2016 | 17:03

    Zbog love, neka ih bude minimum 140.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA