Vavrinka otvoreno rekao šta misli Đokovićevom medicinskom tajm-autu

Osvajač US opena odgovarao na pitanja novinara o medicinskoj pomoći koja je u završnici finala ukazana Đokoviću

  • 16

Osvajač US opena, Sten Vavrinka, sumirao je utiske posle velikog uspeha u Njujorku, a posebno se osvrnuo na detalj o kome se možda i bez preterane potrebe mnogo priča - Đokovićevim medicinskim tajm-autima.

Naime, Švajcarac je bio besan, kada je Novak u završnici četvrtog seta dobio dozvolu od sudije Alija Nilija da uzme medicinski tajm-aut, iako još nije došlo do promene strana i duže pauze između gemova.

>>> Sramotni komentari teniske legende na račun Đokovića zbog uzimanja medicinskog tajm-auta!

Novinari su ga pitali o toj situaciji, a Švajcarac je otvoreno istakao šta misli.

Foto: Guliver/ Elsa/Getty Images Foto: Guliver/ Elsa/Getty Images

- Jednostavno, iznenadio me je u kom trenutku je tražio medicinski tajm aut. Normalno je da ne tražite pre protivnikovog servisa - rekao je Vavrinka, koji je priznao da je i sam imao fizičku krizu u tom trenutku, ali da nije želeo da prekida meč jer je bio zagrejan.

- Kada mi je objasnio, pokušao sam da se spremim za sledeći poen jer sam osetio da imam fizičkih problema. Imao sam grčeve i svi znamo da sa time možete da se nosite kada ste zagrejani, ali nisam želeo da se ohladim jer bi telo loše reagovalo na krizu.

- Sigurno je da neki igrači zloupotrebljavaju to pravilo. Kada je zatražio drugi tajm-aut rekao mi je da je zbog krvarenja. Nisam imao problem sa tim. Ali nekada osećam da nadležni ne govore ljudima šta se događa. Oni na višim delovima stadiona ili koji gledaju meč kraj malih ekrana ne mogu da vide o čemu se radi - objasnio je treći teniser sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cole

    13. septembar 2016 | 11:36

    Nema potrebe niko da pljuje Vavrinku, momak je zaista i vise nego fer odreagovao.

  • Ris

    13. septembar 2016 | 11:03

    Plakaces ti dok se Nole samo oporavi!

  • Objektivan

    13. septembar 2016 | 22:39

    Vreme je da ozbiljno počne da trenira.Definitivno se vidi pad forme.Uz jaču konkurenciju uzimao je Grend Slem turnire.Problem je u Novaku....u istoriju je ušao,a da li želi i da obori najveći rekord to samo on zna....Mislim da je i on 100% svestan zašto igra loše...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA