≫ 

Đokovića NEMA u Vilanderovoj dugoj izjavi o najboljim teniserima svih vremena

Srpski teniser je retko kad favorit za Švađanina

  • 13
Novak Đoković, Endi Mari, Mats Vilander Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Youtube/Black Chat

Nekadašnji gren slem šampion Mats Vilander svojim izjava nikada ne ostavlja ravnodušnim navijače Novaka Đokovića. U intervjuu koji je dao španskom listu "Mundo Deportivo", Šveđanin je izuzeo svetskog broja jedan iz priče o najboljim teniserima svih vremena.

Po mišljenju stručnog konsultanta "Eurosporta", uz Rodžera Federera, istakao je i Džona Mekinroa i Bjorna Borga.

- Naravno, Džon Mekinro, ali ih je bilo nekoliko. Rodžer Federer jer je najbolji teniser svih vremena, zbog ponašanja na terenu i van njega. Mekinro zbog načina igre i iskazivanja emocija. On i Borg su privlačili publiku koja nije poznavala tenis, koja nije znala igrače - rekao je Vilander, prešavši na temu velikih rivalstava u tenisu o važnom faktoru za taj sport.

Foto: Guliver/Elsa/Getty Images Foto: Guliver/Elsa/Getty Images

- Amaterski fudbal i košarka su konačno shvatili da postoji i tenis. Bilo je to zlatno doba tenisa, ali je bilo i padova jer u vreme Samprasa i Agasija, fokus je bio na Americi. Onda su se pojavili Rodžer i Rafa, i to neverovatno rivalstvo je probilo granice, od Južne Amerike do Azije. Sada je tenis globalni sport i tako nešto nam je bilo potrebno - rekao je Vilander.

Ko je najveći borac u tenisu, Vilander je bio jasan.

- Rafa, bez dileme. To pokazuje svakoga dana, u svakom gemu, u svakom poenu. I Federer je, ali se Nadal bori i za poene za koje ne bi trebalo, oni u kojima bi trebalo da se igrači malo odmore. Ali niko nije savršen, ni Rafa ni Rodžer, mnogo je pritiska oko njih. Tako je bilo u mom slučaju, ali i u slučaju momka koji se borio poput njih, Lejtona Hjuita.

Foto: youtube/printscreen/Farmao Farminjo Foto: youtube/printscreen/Farmao Farminjo

Šveđanin ne misli da je Rafael Nadal pri kraju svoje karijere.

- Nema šanse da je kraj njegove karijere blizu jer to zavisi od svakoga ponaosob. Mnogima se desi nešto slično kada prestanu da pobeđuju, kao na primer meni, ali ima dosta onih koji nakon lošeg perioda postanu nezaustavljivi. Svaki igrač je kao rolekoster, a Rafa je i dalje veoma snažan i mlad. Ima još šest-sedam godina na vrhunskom nivou. Došli su Đoković i Mari koji su promenili sliku, ali je Nadal i dalje tu - rekao je Mats Vilander.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    26. septembar 2016 | 19:18

    Значи, када је Мекинро правио хаос на терену, псовао и хтео да бије судије "то је привлачило публику". Ако се Ноле почеше, он је "арогантан, преварант, фолира повреде" итд. Нема везе, престићи ће их Новак све, па нека прича овај шта хоће. Да сам директор "Еуроспорта" запитао бих се коме плаћам да јавно лупета глупости, овај Виландер је некрунисни краљ глупандера.

  • Dex

    26. septembar 2016 | 14:06

    Koga treba da zanima,sta prica ovaj pacer

  • Boban

    26. septembar 2016 | 19:39

    Zar njega još neko uzima za ozbiljno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA