≫ 

Rajković dobio plasman na fudbalskoj ATP listi!

Lepo priznanje za našemg mladog golmana

  • 5

Renomirani "Four four two" napravio je spisak 59 najboljih svetskih fudbalera mlađih od 21 godine, a na 47. poziciji našao se naš golman Predrag Rajković.

Za sada su objavljena imena svih igrača od 59. do 11. pozicije, a srpski predstavnik je čuvar mreže Makabija, nekada član Jagodine i Crvene zvezde.

"Golman je eksplodirao u julu 2013. kada je Srbija neočekivano osvojila U19 Evropsko prvenstvo. Rajković je imao samo 17 godina, ali je već pokazivao upečatljive liderske osobine, odbranio je dva penala protiv Portugala u polufinalu, sačuvao je mrežu u finalnoj pobedi nad Francuskom sa 1:0, kada je ukrotio udarce Antonija Marsijala i ekipe. Dve godine kasnije, postao je kapiten U20 tima, osvojio je Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu. Primio je samo četiri gola u sedam utakmica, bio je blistav u finalu protiv Brazila (2:1), zasluženo je postao najbolji golman turnira", prenosi čuveni magazin.

Takođe se navodi da je izabrao neobičan put posle Crvene zvezde, jer je otišao u Makabi, koji je bio deklasiran u Ligi šampiona. Zbog toga je njegov napredak doveden u pitanje, pa mu je neophodan novi izazov u karijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Савица

    7. oktobar 2016 | 19:32

    ГОЛМАН КОЈИ ПРИМА ПО ЧЕТРИ ГОЛА НА УТАКМИЦИ НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ТО.

  • Boske100

    7. oktobar 2016 | 19:12

    Ovaj mali živi u oblacima! Ja sam mislio da je Stojke lud, ovaj će biti hiljadu puta gori od njega.

  • Milance

    7. oktobar 2016 | 18:29

    Vi niste normalni. Odbranio je jedan penal. Drugi je promasen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA