≫ 

NEKA NOVA SRBIJA: Ovih pet neverovatnih stvari smo primetili na meču sa Austrijom! (FOTO)

"Orlovi" su opet u modi, dugo se na to čekalo - evo i zašto opet sa radošću gledamo reprezentaciju Srbije!

  • 34

Srbija je pobedila Austriju sa 3:2 i mnogo dobrih stvari se iz tog meča mogu izvući i kao periferne, ali kao sjajan pokazatelj da postoji prava, pobednička hemija u ekipi.

Srbija - Austrija

>>>Austrijski novinari su se zbog ovoga šokirali na Marakani! (FOTO)

>>>Evo šta je uradio Arnautović pre nego što mu je Stojković prišao da ga smiri! (VIDEO)

>>>POZOVI DUŠANA ZA GOL! Tadić je zaslužan za sve naše pogotke!

POBEDNIČKI MENTALITET: NEMA VIŠE PADANJA KADA SE PRIMI GOL

Srbija polako ulazi u ritam sa novim selektorom Slavoljubom Muslinom, uigravanje je u toku uz sedam bodova iz tri meča, a poseban kuriozitet je mentalitet koji se pokazuje posle primljenog gola. Protiv Irske smo doživeli šok već u 3. minutu kada je Hendrik postigao gol, ali je uz veliku upornost ostvaren preokret u nastavku. Nažalost, Irci su iščupali bod, ali hrabri pristup, uz ono što je viđeno protiv Austrije.

Dva puta je ispušteno vođstvo lančanim greškama u odbrani, što uopšte nije demoralisalo ekipu, naprotiv, odmah se krenulo u nove juriše do konačnih 3:2! To je i publika umela da nagradi, pratila se svaka akcija, tokom celog meča videla se ideja u igri sa Mitrovićem koji ume da spusti loptu Tadiću ili Kostiću, čije su brzina i fudbalska inteligencija stvarali paniku u odbrani Austrije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

NEKA NOVA, OFANZIVNA SRBIJA

Bilans je jasan, Srbija je najefikasnija sa osam golova u grupi D, a u celim evropskim kvalifikacijama, samo je Španija efikasnija sa 11 golova! Sa Hrvatskom delimo efikasnost, s time da Srbija ima 8:4, a susedi 8:1. Naravno, ostaje da se dosta toga popravi u defanzivi koja je i dalje slaba tačka, ali za početak, realizacija nije problem zahvaljujući Dušanu Tadiću.

On je zaslužan za tri gola kao strelac, kod pet je asistirao, a čini se da je Muslin daleko od trenera koji se sa Zvezdom zadovoljavao igrajući na 1:0. Dosta je i eksperimentisao, ali tako da to ne naruši kostur ekipe, odnosno osovinu koju čini tandem Kostić - Tadić, koji se savršeno slaže na terenu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

I TO JE MOGUĆE: NIJE SE ZVIŽDALO STOJKOVIĆU NA MARAKANI

Konačno su i navijači Zvezde preboleli prelazak Vladimira Stojkovića u Partizan, na stadionu "Rajko Mitić" atmosfera je bila jedinstvena. Čak je i Aleksandar Mitrović doživeo velike ovacije sa severne tribine, tribine pred kojom je u dresu Partizana postigao i jedan gol u večitim derbijima. Sve to i treba da se zaboravi kada igra Srbija, pamtiće se dva gola Austrijancima. Mitar je zamenjen uz ovacije svih strana stadiona!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

NEMA MESTA SUJETI: NAJSKUPLJI IGRAČ JE REZERVA

Nema zle krvi u timu, čini se da je atmosfera porodična, nema pogleda ispod oka kada se sedi na klupi. Štaviše, tu je ostao najplaćeniji srpski igrač u istoriji Nikola Maksimović, koji je iz Torina u Napoli prešao za 29 miliona evra. Šansu je protiv Moldavije dobio Jagoš Vuković kao starter, Stefan Mitrović je dobio prednost protiv Austrijanac, dok je Maksimović ulazak u igru u finišu dočekao kao "zapeta puška". Uleteo je u žestoku borbu sa Arnautovićem, Jankom i ekipom, čime je doprineo očuvanju prednosti.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

SKANDIRANJE MAESTRU TADIĆU

Dušan Tadić je prva prava srpska desetka posle Dragana Stojkovića Piksija.  Naravno, teško je dostići genijalnost jednog Piksija, ali kada je učinkovitost u pitanju, Tadić dominira kao legendarni as Crvene zvezde, koji je igrajući za Nagoju postao japanski car fudbala. Učinak u poslednjih 10 mečeva deluje nestvarno, imao je četiri gola i šest asistencija, a sve je kulminiralo kada je lukavo prebacio loptu na desnu nogu i pocepao mrežu Austrijanaca za 3:2. Usledio je trk ka severu, koji ga je nagradio skandiranjem imena i prezimena, iz srca, dugo, zasluženo, što odavno nismo videli na našim stadionima tokom mečeva reprezentacije. Posle neslaganja sa selektorom Radovanom Ćurčićem, dobio je kod Muslina pravu slobodu i odrešene ruke, noge više ni ne kontroliše od silnih majstorija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djoz

    10. oktobar 2016 | 15:10

    5 stvari vidjeno: tadić, tadić, tadić, tadić i tadić

  • Crni

    10. oktobar 2016 | 12:50

    Nema vise one lopuze toleta da placa huligane da bi zvizdali i pljuvali fudbalere.samim tim se ni njima nije igralo.sad je mnogo opustenije i vidi se zelja i borbenost kod njih,bice ovo sve bolje kako vreme odmice. Dok nedodje neki novi tole i krene opet jovo nanovo

  • Kralj-CZ

    10. oktobar 2016 | 13:02

    Ja sam primetio,kao i mnogi drugi,da otkad nema toleta uništitelja,sve ide lakše. Ljakse je bio ironičan,više je želeo da izgubimo,da ne bude da je do njega bilo. Uhapsite ga zbog malverzacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA