≫ 

Doktor je pao, imamo novog šampiona sveta! (VIDEO)

Španac je tri trke pre kraja i matematički obezbedio krunu u kraljevskoj Moto GP klasi

  • 3
Foto: AP/tanjug Foto: AP/tanjug
Foto: AP/tanjug Foto: AP/tanjug
Foto: AP/tanjug Foto: AP/tanjug

Mark Markez je novi šampion sveta Moto GP kraljevske klase! Španac je pobedio na japanskom Gran priju na trci u Motegiju, gde je iskoristio odustajanja dva najveća rivala. Valentina Rosija i Horhea Lorenca.  Markez je to maksimalno iskoristio da dominantno pobedi i osvoji titulu tri trke pre kraja šampionata.

Novi šampion je u trećem krugu pretekao Horhea Lorenca i do kraja trke je vozio u svom stilu. Nije gledao u retrovizor, već samo kako će prvi da prođe kroz cilj i u velikom stilu overi tirulu.

Markez je ovim trijumfom i matematički obezbedio titulu, a posle uslaska u cilj na kraju burno je proslavio. Bila je to njegova peta pobeda ove sezone, a ukupno 55. u karijeri.

Drugo mesto u Japanu zauzeo je Andrea Doviciozo na Dukatiju, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Suzukija Maverik Vinjales.

Markez je ovim trujumfom došao

Valentino Rosi neslavno završio trku, pošto je pao osamnaest krugova pre kraja i posle toga nije mogao da se vrati na trku.

Markez pred poslednje tri trke sezone ima 273 boda na čelu generalnog plasmana, 77 više od Rosija, dok je Lorenco 14 bodova iza ''Doktora''.

Moto GP šampionat se nastavlja već sledeće nedelje trkom u Australiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uhh

    16. oktobar 2016 | 11:37

    Koliko mi je krivo. Ne smem ni da napisem sta mislim.

  • Mrki

    16. oktobar 2016 | 11:46

    Svaka čast doktoru i borbi za titulu ali ove godine ga nije išlo, dok je Markez vrlo inteligentno vozio cele sezone bez padova, svaka trka završena sa bodovima u džepu...bravo dečko!!!

  • rodjak sa sela

    16. oktobar 2016 | 12:09

    Doktor je doktor 46 pa svi ostali mnogo god truda al polako ima vremena STICICE GA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA