≫ 

Srpski centar u NBA dobio otkaz, Partizan ga želi, Zvezdi je mnogo potreban! (VIDEO)

Stefan Janković (23, 211) dobio je otkaz u Majamiju i sada je slobodan igrač

  • 55
Foto: Guliver/Rob Foldy/Getty Images) Foto: Guliver/Rob Foldy/Getty Images)

Srpska kolonija u NBA ostala je slabija za dvojicu igrača. Stefan Janković (23, 211) stameni centar nije dobio garantovani ugovor sa Majami Hitom, a drugi je Nikola Jovanović (22, 211) koji nije izborio ugovor sa Detroitom. Ipak, Jovanoviću je predloženo da ostane u razvojnoj ligi da ga Pistonsi prate.

Što se tiče Stefana Jankovića on je slobodan u izboru nove sredine,što znači da nije nemoguće da dođe u Srbiju i potpiše za jedan od dva najveća kluba Partizan i Zvezdu.

 Partizan je već poslao poruku još letos preko trenera Džikića koji je bio trener u letnjoj ligi, kada je pričao sa Jankovićem.

- U Las Vegasu je našao vremena da se upozna samnom i da mi predstavi plan i porgram za moj dalji razvoj - rekao je Janković za "Blic"

Sa druge strane Zvezda ga još uvek nije kontaktirala, ali nije isključeno da neće jer im treba centar. Samo je pitanje da li će da se opredele za jeftiniju varijantu a manje iskusnu, ili za nekog skupljeg ali mnogo kvalitetnijeg Amerikanca.

Takođe, pitanje je ako Zvezda uputi ponudu Jankoviću, za šta će se on opredeliti? Da li da igra Evroligu ili Fiba ligu šampiona sa Partizanom koji ga je već zvao. Sudeći po njegovom karakteru  čini se da mu novac nije toliko presudan i da bi za njega mnogo bolje bilo da igra slabije takmčenje zbog navikavanja na Evropu. Ipak, odluka je samo njegova.

Inače, Janković ima kanadski i srpski pasoš, a u oba tabora bilo je poziva da se nastupi za reprezentaciju.

Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images Foto: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images

Postoji i još jedna stvar. Janković je tip "lakog" centra, kako se to nekada zvalo u staroj Jugoslaviji. Visok je 211 cm, ali ima dobar šut sa distance i sa linije za tri poena. Ume da igra leđima košu, ali nije toliko jak da se nosi sa grdosijama iz Evrolige. On je više neka verzija Dirka Novickog, što znači jedna vrhunska četvorka.

Odličan šut koji ima može da bude prednost, jer bi visoke igrače izvlačio spolja i tako davao prostor u reketu za prodore i eventualnu igru jedan na jedan drugih igrača.

Pogledajte njegove igre na meču sa Klipersima u letnjoj NBA ligi kada je ubacio 17 poena

Pogledajte još neke njegove snimke gede ćete se najbolje uveriti u tehniku koju ima

(D. S)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimilsung

    19. oktobar 2016 | 09:19

    Ako je toliko savrsen, zasto ne igra i dalju u NBA?

  • Xman

    19. oktobar 2016 | 10:10

    Ajmo penzioneri i trudnice za ljubav velikog vodje odreknite se jos nekog dinara da momak dodje u zvezdanu.

  • Dejan

    19. oktobar 2016 | 12:57

    Po njega mnogo bolje da dodje u Partizan i postane vrhunski igrac, ne kazem da ne bi bio dobar u Zvezdi. Ali Partizanova skola je daleko bolja, kao i Dzikic bolji trener od Radonjica (mislim da je to svima jasno), a ubrzo bi moglo da se desi i da Partizan bude ponovo dominantan u srpskoj kosarci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA