≫ 

TRI odlične AKCIJE da na basketu pobedite bilo koju ekipu! (VIDEO)

Ako volite da igrate basket sa drugarima, onda je vreme da naučite ove akcije i primenite ih

  • 1

Basket je totalno drugačija igra od košarke. Mali broj ljudi zna da igra košarku 5 na 5 i malo njih ima prilike da igra, ali zato basket može da se igra u svakoj prilici. Čak i kada ste sami, možete da vežbate šut ili prodor ili neku fintu.

>>> Ovo je trojka koja je donela svetsko zlato Srbiji protiv SAD! (VIDEO)

Za sve ljubitelje basketa, koji će u ovim zimskim mesecima igrati rekreativno po školama i salama, donosimo vam tri proste akcije koje su nam pokazali svetski šampioni Marko Ždero, Marko Savić i Dejan Majstorović

1. akcija je dodavanje lopte u stranu sa centralne pozicije, a zatim prijem bloka od igrača sa suprotne strane, koji se otvara u reket za prijem dodavanja i lagano polaganje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

2. akcija je dodavanje sa centralne pozicije iznad kapice u "korner" saigraču, trčanje u drugu stranu oko igrača na suprotnoj strani terena i blokada za šut igrača iz kornera.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

3. akcija je akcija Srbija, koju svi pokušavaju da skinu u svetu, ali im ne ide. Dva uzastopna bloka koja saigrači prave jedan drugom da bi najbolji šuter ostao sam na liniji za dva poena.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    19. oktobar 2016 | 20:10

    Ja se secam kao momak kad sam ziveo u sarajevu,da smo igrali tada basket 3 na 3 nije ovo nista novo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA