Superliga: Zvezda u Subotici, Radnički na meti Leonarda

Utakmice 13. kola Superlige u fudbalu na programu su ovog vikenda

  • 2

Fudbaleri Crvene zvezde idu na teško gostovanje u Subotici ekipi Spartak Žrepčeve krvi, dok Partizan na svom terenu protiv niškog Radničkog traži sedmu pobedu zaredom u Superligi.

Prilično neverovatan gol Vojvodine: Bio je 3 metra iza lopte i iza dva protivnička igrača (VIDEO)

Lider šampionata i aktuelni prvak sastaje se sa jednim od najprijatnijih iznenađenja ovosezonske Superlige i tima u kojoj se vidi stil ruske škole fudbala trenera Andreja Černisova, pa Subotičani posle trijumfa nad Partizanom ove sezone žele i skalp drugog "večitog rivala".

Ipak, utakmica sa Crvenom zvezdom dolazi Spartaku u lošem trenutku jer je, posle odličnog početka, upao u sporiji ritam i u poslednje tri utakmice zabeležio dva poraza i remi.

Suprotno tome, izabranici Miodraga Božovića brzo su preboleli poraz u večitom derbiju i vezali tri pobede, zbog čega očekuju nastavak niza i nakon Subotice.

- Da je sve idealno, svakoga bismo veoma lako pobeđivali. Jesmo najbolji, ali nismo baš toliko superiorni. Nedostaci pokažu da smo i mi ljudi od krvi i mesa. Utakmice koje mi igramo su pune šansi i golova i ne bi trebalo ništa da se promeni u Subotici - rekao je Miodrag Božović trener Zvezde.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Partizana su u naletu, a u Humsku dolazi čvrst tim Radničkog iz Niša, koji je u bliskoj prošlosti znao da odoli crno-belima u Beogradu i vrati se kući bez primljenog gola.

Glavni adut tima Marka Nikolića za probijanje niškog odbrambenog bedema biće ponovo Brazilac Leonardo, strelac na prethodnih pet utakmica Partizana i trenutno fudbaler u najboljoj formi u Srbiji.

- Dolazi nam dobra ekipa Radničkog i čeka nas mali derbi jer je to borba za vrh tabele. Veoma sam zadovoljan činjenicom kako se igrači ponašaju u odnosu na okruženje i na sve ono što se provlači kroz medije. Uspeli smo da ostanemo koncentrisani na ono što je bitno – rekao je Nikolić na konferenciji:

Radnički je ekipa koja ume da igra na rezultat ali to ne znači samo defanzivno. Imaju jasnih specifičnosti u svojoj igri, nadam se da smo ih kvalitetno analizirali i da ćemo uspeti da ih anuliramo - rekao je Nikolić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Superliga, 13. kolo

Petak:

Vojvodina - Voždovac 3:1

 Subota:

Bačka - Radnik Surdulica 15.00

Spartak Ždrepčeva krv - Crvena zvezda 15.00

Čukarički - Metalac 17.00

Javor - Mladost Lučani 17.00

Novi Pazar - Napredak 17.00

Rad - Borac Čačak 17.00

Partizan - Radnički Niš 19.00

Tabela: Crvena zvezda 31 bod, Vojvodina 26, Partizan 25, Radnički Niš 23, Napredak 22, Mladost 21, Spartak Ždrepčeva krv 17, Metalac 15, Rad 15, Voždovac 14, Radnik 12, Novi Pazar 11, Bačka 10, Javor 10, Borac 8, Čukarički 7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djoz

    22. oktobar 2016 | 14:30

    ostavite vi leonarda ;)

  • Звезда

    22. oktobar 2016 | 12:52

    Да се припазимо голубова, тако су лепо испрелетали лавор. Опрез.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA