Muslinova misterija: Šta to vidi u napadaču koji je ove sezone igrao 17 minuta, a poslednji gol dao pre šest meseci

Aleksandar Pešić ima "nešto" što je prepoznao selektor Srbije. Videćemo i šta, ili nećemo...

  • 33

Da biste bili pozvani u reprezentaciju svoje zemlje, a napadač ste, gle čuda, ne morate da dajete golove, čak ne morate ni da igrate u svom klubu.

Sve su to "odlike" ofanzivca Atalante Aleksandra Pešića koga je selektor Srbije Slavoljub Muslin uvrstio na spisak igrača za kvalifikacioni meč sa Velsom i prijateljski sa Ukrajinom.

>>> Muslin saopštio spisak reprezentativaca za meč godine: Veliko iznenađenje na golu i u napadu! (VIDEO)

Pešić, bivši igrač Šerifa, Jagodine, Tuluza, sa kojim je pod ugovorom, ali odrađuje ga na pozajmici u Atalanti, odigrao je ove sezone samo 17 minuta za tim iz Bergama.

Ušao je protiv Napolija i to mu je bilo sve od fudbala što je "video" ove sezone. Pa ipak, on, a ne neki drugi, efikasniji napadač, je pozvan da bude testiran u nacionalnom timu.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Pešić je dobrim igrama i golovima u dresu Jagodine pre nekoliko godina zaslužio mesto u idealnoj postavi Superlige, nakon čega je usledio "lep" transfer u Tuluz (2015/2016). Tamo je imao odličnu "ruki" sezonu (22 meča/6 golova), dok je već u drugoj minutaža počela upadljivo da mu pada i uglavnom je sa klupe dobijao šansu. Konačno, ove sezone, izgubio je mesto i u "A" timu, pa je prebačen u rezervnu postavu francuskog tima, za koji je jedini gol postigao još početkom maja. To mu je ujedno bio poslednji pogodak do danas.

Međutim, Muslin u 24-godišnjem momku koji igra u "velikom klubu" vidi, kako kaže, "budućnost našeg fudbala".

- Aleksandar Pešić je igrač koji je mnogo obećavao i obećava još uvek. Iako ne radim u klubu, obaveza je moja da pripremamo igrače i budućnost našeg fudbala. Mislim da treba da mu damo šansu, otišao je u veliki klub. Hoću da ga vidim na treningu i da mu dam šansu u ovoj prijateljskoj utakmici - obrazložio je selektor naše reprezentacije poziv napadaču koga će, kako je i naglasio, proveriti u prijateljskom meču protiv Ukrajine.

Podsetimo da je Muslin pozvao pešića umesto Nikole Stojiljkovića, jer je ovom smanjena minutaža u klubu (Bragi).

Za razliku od Pešića, golman Aleksandar Jovanović, koji je za neke takođe izenađenje na spisku, ali za neke i ne, do reprezentativnog dresa je došao onako kako se do njega i dolazi: standardnim i kvalitetnim partijama u klubu.

Niški "ministar odbrane" redovan je na golu danskog Arhusa, koji ne blista u prvenstvu te skandinavske zemlje, ali Srbin je tamo jedna od jačih karika u timu, pa je kao takav i zaslužio poziv pod nacionalnu zastavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    28. oktobar 2016 | 17:33

    Muslin je poznat kao "menadzer".To je pokusao u Zvezdi,ali ga je Dzaja iscipelario iz kluba.Brojni igraci iz Rusije pisali su koliko Muslin voli da se ugradjuje u igrače...Ništa novo od njega.

  • makic

    28. oktobar 2016 | 16:57

    bergamo velik klub covek nezna sta prica menadzeri uvalili prste opet i to je to

  • Nesa

    28. oktobar 2016 | 18:59

    Para busi gde burgija nece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA