VOŠA UPISALA 10. POBEDU: Stadion je aplaudirao kada je Lalatović u igru poslao talentovanog fudbalera (VIDEO)

Novosadska ekipa nastavlja sa dobrim partijama u Super ligi

  • 2

Fudbaleri Vojvodine savladali su Radnik iz Surdulice 2:0 (0:0) u prvoj utakmici 15. kola Superlige.

Strelci za Novosađane bili su Nikola Ašćerić u 54. i Dejan Meleg u 69. minutu iz penala.

Vojvodina: Kordić – Lakićević, Planić, Puškarić, Bureković – Jovančić – Malbašić, Meleg, Paločević (od 85. Đurišić), Trujić (od 73. Zličić) – Ašćerić (od 85. Bačanin).

Radnik: Čančarević – Mladenović, Adamović, Nikolić, Radović – Pavlović (od 73. Zlatanović), Nenadović (od 58. Stanković), Gojković, Mišan – Vuković, Kiremeh (od 80. Vlahović).

Vojvodina je prvu priliku imala već u drugom minutu. Posle sjajne akcije Malbašića i Lakićevića po desnoj strani, vezista Vojvodine šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio spoljni deo mreže. Samo osam minuta kasnije, novi opasan napad crveno-belih završen je udarcem Melega sa dvadesetak metara iskosa sa desne strane, kada je loptu zaustavila stativa Čančarevićevog gola.

U 12. minutu, centaršut Lakićevića iskoristio je Ašćerić da zapreti glavom sa pet-šest metara, ali ni on nije bio dovoljno precizan.

Prva prilika u drugom delu meča viđena je u 51. minutu, kada je Malbašić odlično proigrao Ašćerića, ovaj izašao sam ispred golmana, ali i šutirao pravo u čuvara mreže gostiju. Ipak, što nije uspeo tada, napadač Vojvodine uradio je u 54. minutu. Malbašić je sjajno prošao po levoj strani i centrirao, a visoki centarfor Voše glavom sa dva metra samo prosledio loptu u mrežu.

Samo minut kasnije, Malbašić je i sam mogao da se upiše u strelce, posle odličnog solo prodora u kojem je prošao trojicu fudbalera gostiju i dobro šutirao, ali je Ognjen Čančarević odlično reagovao i sprečio siguran pogodak. U 58. minutu, Meleg je direktno iz kornera pokušao da zatrese mrežu gostiju, ali je Čančarević još jednom bio oprezan i izbio loptu u korner.

U 70. minutu, Vojvodina je povela sa 2:0. Posle centaršuta u šesnaesterac Radnika, neko od gostujućih igrača je igrao rukom, pa je sudija Srđan Jovanović dosudio jedanaesterac, koji je sigurno izveo kapiten crveno-belih Dejan Meleg.

Iako je imala sigurno vođstvo, Vojvodina je nastavila da napada, ali je prvi naredni aplauz na “Karađorđu” usledio zbog izmene koju je izvršio Nenad Lalatović, kada je šansu da debituje u prvom timu “stare dame” omogućio još jednom momku iz omladinske škole “Ilija Pantelić” – Marku Bačaninu.

U 86. minutu, lepu priliku da povisi vođstvo crveno-belih imao je Lazar Zličić, koga je odlično proigrao Jovančić, ali je mladi vezista Vojvodine šutirao pravo u golmana gostiju. Do kraja susreta, Voša je uspešno sačuvala stečenu prednost, pa je tako u 15. kolu Super lige zabeležila svoju 10. prvenstvenu pobedu.

Super liga, 15. kolo

Petak

Vojvodina - Radnik 2:0

(Ašćerić 54, Meleg u 69)

Subota

Čukarički - Voždovac 13.30

Bačka - Napredak 13.30

Rad - Metalac 13.30

Spartak - Mladost Lučani 13.30

Borac Cacak - Crvena zvezda 17.00

Nedelja

Javor - Radnički Niš 13.30

Partizan - Novi Pazar 17 sati

Tabela: Crvena zvezda 35 bodova, Vojvodina 32, Partizan 29, Napredak 28, Radnički Niš 27, Mladost Lučani 25, Spartak 19, Rad 18, Metalac 16, Radnik 15, Javor 14, Voždovac 14, Novi Pazar 12, Bačka 11, , Čukarički 10, Borac Čačak 8.

(Telegraf.rs/fkvojvodina.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZOKS

    4. novembar 2016 | 21:12

    VOŠA ŠAMPION !!!

  • Nik

    4. novembar 2016 | 23:28

    Opet se prizetko u izjavi bavio porazom u Nisu, ocigledno da ga boli cinjenica sto su porazeni i nisu imali ni jedan sut u okvir gola. Vosa gospodski klub sa trenerom prostakom....Stop primitivizmu u sportu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA