Selektor Bosne: Nadam se da ono na tribinama nema veze sa sportskim grčkim narodom!

- Gospodina sudiju treba da bude sramota - poručio je Mehmed Baždarević

  • 7

Posle meča punog tenzija i provokacija, kako na tribinama tako i na terenu, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević bio je vrlo nezadovoljan suđenjem glavnog švedskog arbitra Jonasa Eriksona.

BiH je u sudijskoj nadoknadi primila gol Grčke, za konačan rezultat 1:1 u Pireju u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

>>> Džeko skidao šorts grčkom fudbaleru, pa dobio crveni karton i flašu u glavu! (VIDEO)

- Sigurno je da smo teško podneli gol koji smo primili. Igrači zaslužuju sve čestitke. Trebalo je da pobedimo, naseli smo na provokacije, koje je protivnik konstantno radio. Naivno smo primili gol, iako sam tražio od igrača da sačuvamo loptu. Žao mi je zbog toga. Gospodina sudiju treba da bude sram svog suđenja, koje je bilo tendenziozno i to je sprečilo našu igru. Dva faula kod gola nije svirao. Mi ćemo njih dočekati sportski, a ne kao oni nas - rekao je selektor BiH.

Na tribinama je bilo uvredljivih transparenata.

- Ja sam pre utakmice govorio je da je ovo naša prijateljska zemlja, ali ovo što sam ovo video na tribinama, nadam se da nema veze sa sportskim grčkim narodom. Mi ćemo njih dočekati na pravi način. Žao mi je što se to dešava na stadionima - rekao je Baždarević, koji je prokomentarisao i navijanje i sukob na tribinama stadiona.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

>>> KRŠ I LOM U PIREJU: Bosanci bakljama napali Grke posle sjajnog Pjanićevog gola, Džeko molio navijače da se smire! (FOTO) (VIDEO)

- Mislim da naši navijači su zahvalili velike pohvale, osim bakljade. Ja govorim o provokacijama na terenu, bilo je dosta grubih starova, sudija je svirao protiv nas. Navijači nisu zaslužili pohvale, posebno ovi domaći. To nisu pravi navijači - rekao je Baždarević, koji ne gubi nadu kad je u pitanju plasman na Mudnijal.

- Ostalo je još puno da se igra. Mi ćemo i dalje igrati za prvo mesto. To je još moguće. Bićemo jači za par igrača koji će se vratiti. Drugo mesto ja ne mogu da garantujem, ali mislim da to možemo. Zašto ne bismo dobili Belgiju i Grčku? S malo više pameti i mangupluka biće prostora i ja se nadam odlasku u Rusiju - zaključio je Mehmed Baždarević, a prenosi "sportsport.ba".

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA