ULTRAS EVROPA JE GORELA: Pogledajte spektakularne koreografije sa najvećih derbijia! (VIDEO) (FOTO)

Bilo je lepog fudbala tokom vikenda, a interestanto je bilo i na tribinama tokom velikih derbija

  • 3

Ljubitelji fudbala mogli su da uživaju proteklog vikenda u nekoliko velikih gradskih derbija, ili derbija koji važe za najveće u svojoj zemlji. Bilo je i dobre atmosfere na tribinama, kao i nekih spektakularnih koreografija.

>>> ČITAČI SA USANA PROVALILI BLJUTAVE PROZIVKE: Koke rekao Ronaldu da je gej, a ovaj ga spustio nikad jače (VIDEO)

Osim što je bilo velikih derbija, kvalitetnog fudbala, bilo je i onih koji su više od utakmice, gde je mržnja među navijačima dva kluba na nekom višem nivou, kao što je to slučaj sa derbijem Istanbula između Fenerbahčea i Galatasaraja.

Navijački se manje očekivalo od meča Mančester junajted - Arsenal, jer se zna da na Ostrvu vladaju drugačija pravila kada je ponašanje navijača na utakmicama u pitanju. Nešto bolje izdanje na tribinama viđeno je u Madridu u režiji navijača Atletiko Madrida, koji su se koreografijom oprostili od Visente Kalderona, pošto je na kultnom stadionu odigran poslednji madridski derbi, jer će Jorgandžije sledeći igrati na novom.

Printskrin: Youtube/FondoSur 1982 Koreografija navijača Atletiko Madrida; Printskrin: Youtube/FondoSur 1982

Nisu se nešto preterano istakli ni navijači Dortmunda i Bajerna. Žuti zid je imao manju šetalicu kojom su se oprostili od Alfreda Šmita, svog nekadašnjeg fudbalera.

Milan i Inter su opravdali poverenje bar u vizuelnom smislu. Italijanski navijački fazon, odakle i potiče fenomen koreografija istaknut je na obe tribine. Milanezi su se koreografijom zahvalili Silviju Berluskoniju za 20 trofejnih godina, dok su i Interisti imali svoju koreografiju koju je upotpunio veliki transparent na kome je uz koreografiju pisalo ''najlepši''.

>>> Emotivna koreografija navijača Milana za Berluskonija, a evo i kako je Don Silvio to doživeo u loži (VIDEO)

Foto: Guliver/Valerio Pennicino/Getty Images Koreografija navijača Milana posvećena Silviju Berluskoniju; Foto: Guliver/Valerio Pennicino/Getty Images
Foto: Guliver/Valerio Pennicino/Getty Images Koreografija navijača Intera; Foto: Guliver/Valerio Pennicino/Getty Images

Očekivano najzapaljivije je bilo na Bosforu, gde su navijači Fenera napravili paklenu atmosferu kao domaćini i sa dva gola Van Persija došli do pobede. I malobrojni navijači Galatasaraja su pokušali da im pariraju.

Pogledajte neke od njihovih snimaka i koreografija sa utakmica:

Jedna od najspektakularnijih atmosfera viđena je na utakmici Fejenorda, gde su navijači kluba iz Roterdama odali počast preminule majke njihovog fudbalera Tonija Vilene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    21. novembar 2016 | 21:50

    Realno Delije....

  • =GROBLJE..ASOV..LOPATA !!!

    21. novembar 2016 | 15:00

    OVI BOGATI RUSE TE EKSTRA STADIONE A MI NEMAMO DA RENOVIRAMO OVE NASE MALE BEDNE...UGASITI SAV SPORT U SRBIJI I OSTAVITI SAMO COVKETA,FMP J PANTERE. OSTALI AUT.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA