BILANS KRVAVOG RATA NAVIJAČA I POLICIJE U VARŠAVI: Povređeno 24, privedeno 184 navijača (FOTO/VIDEO)

Žestoki sukobi poljskih i ruskih navijača u glavnom gradu Poljske. Policija pucala u vazduh, na sve strane letele flaše, kamenice i dimne bombe

  • 2

Susret Poljske i Rusije u drugom kolu Evropskog fudbalskog prvenstva na "Nacionalnom stadionu" u Varšavi imao je uvertiru na ulicama poljskog glavnog grada. Došlo je do sukoba navijača na mostu preko Visle. Prve informacije su bile dramatične, jer je objavljeno da je jedan Rus smrtno ranjen. Ruska ambasada u poljskoj to nije potvrdila, a poljski zvaničnici su kasnije demantovali da ima žrtava.

Policija je u znak upozoranja pucala u vazduh i ispaljivala je suzavac. Konačan bilans prema zvaničnim informacijama policije je 24 povređenih navijača i 184 privedena huligana s obe strane.

Poljski ministar policije Jacek Cihocki očekuje da će svi huligani koji su uhapšeni zbog nereda biti oštro kažnjeni na sudu, a uhapšenim rusimasledi petogodišnja zabrana ulaska u zemlje Šengenskog sporazuma.

Portparol varšavske službe hitne pomoći Edita Galažkovska kazala je da je među povređenima 14 Rusa, po jedan Nemac, Pakistanac i Amerikanac. Nacionalnost preostalih povređenih osoba još se utvrđuje. Prema njenim rečima, niko od povređenih nije u životnoj opasnosti.

Portparol poljske vlade Pavel Gras saopštio je da je zbog nereda uhapšeno oko 156 poljskih huligana, dok su ostali uhapšeni ruske nacionalnosti.

Oko 2.000 Rusa krenulo je u marš prema stadionu oko 17:30 sati, više od tri sata pre početka utakmice (20:45). Dočekale su ih provokacije Poljaka, koji su uzvikivali: „Ruska kurva“, i gađali pristalice „zborne komande“ i organe reda staklenim flašama i kamenicama, petardama i raketama. Nekoliko desetina Poljaka nosilo je majice s napisom "Patriote".

Došlo je do kontakta. Nekoliko navijača imalo je povrede glave i rasekotine. Policija je brzo intervenisala, a pune ruke posla imala je i hitna pomoć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA