Savršeno objašnjenje Čapekoensea zašto odbija da ne bude izbačen iz lige! (FOTO)

Fer i sportski potez uprave brazilskog kluba

  • 1

Uprava Čapekoensea ne želi da prihvati imunitet od ispadanja iz najjače brazilske lige Serije A naredne tri sezone, što je bio predlog drugih klubova i saveza posle avionske nesreće, u kojoj je stradao gotovo čitav tim i stručni štab kluba.

Brazilski fudbalski klubovi iz najvišeg ranga Korintijans, Sao Paulo, Palmeiras, Santos i drugi, u znak solidarnosti sa ekipom Šapekoense, nakon pada aviona u Kolumbiji, odlučili su da tom klubu besplatno pozajme svoje igrače, prenose lokalni mediji.

>>> "Ali mi nemamo 11 igrača", rekli su u Čapekoenseu o predlogu da igraju naredni meč. Mnogi ne veruju šta je na to rekao prvi čovek brazilskog fudbala!

Prema trenutnoj poziciji na tabeli, Čapekoense zauzima deveto mesto od 20 ekipa. Vršilac dužnosti predsednika kluba Ivan Tozo poručio je:

- To je jedno odlično sra*e. Mi nećemo da prihvatimo taj predlog i da onda neki drugi klub ispadne, a nije zaslužio to. Želimo da igre na terenu to odluče. Želimo da sve bude pravedno.

>>> Preživeli fudbaler Čapekoensea je već bežao iz kandži smrti: On je stvarno rođen pod srećnom zvezdom!

U ponedeljak je zvanično saopšteno da se trofej Kupa Sudamerikana dodeljuje Čapekoenseu.

Avion sa fudbalerima Čapekoensea srušio se 29. novembra na putu ka Medeljinu i prvoj utakmici finala Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala, a upravo je klub iz Kolumbije podneo zahtev da se Brazilcima dodeli trofej.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DxB

    6. decembar 2016 | 18:11

    "Avion sa fudbalerima Čapekoensea srušio se 29. novembra na putu ka Medeljinu i prvoj utakmici finala Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala, a upravo je klub iz Kolumbije podneo zahtev da se Brazilcima dodeli trofej." Vrhunac fer pleja i casti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA