Ovaj centar bi bio idealan za Zvezdu, ali ima jedan VELIKI problem sa njegovim dovođenjem! (VIDEO)

Trenutno po utakmici ubacuje 23 poena, uz 11 skokova i skoro 2 rampe, ali ima jedan nerešvi problem

  • 7

Košarkaški klub Crvena zvezda od početka sezone razmišlja o pojačanju na mestu centra. Tačnije, potreban im je igrač koji može da igra na oba mesta u timu i krilnog centra i centra. A da pri tom ne košta mnogo.

>>> Zvezda bez Gudurića putuje u Istanbul na duel sa Fenerbahčeom!

Kako je najavio Dejan Radonjić, ne žele da dovedu igrača samo da bi ga doveli, već gledaju da bude koristan. Za sada na tržištu koje Zvezda prati nema adekvatnog igrača, ali ga ima u domaćoj KLS ligi.

>>> Čović kaže da je on kriv za dolazak Skorcanitisa i otkriva koliko zarađuje najplaćeniji igrač Zvezde!

Ovaj centar bi bez sumnje pomogao Crvenoj zvezdi kako u ABA ligi tako i u Evroligi. Međutim, postoji VELIKI problem sa njim. Nema pasoš i nalazi se u sudskom procesu.

Radi se o Kimani Frendu (39, 211), nekadašnjem igraču FMP-a koji je uprocesu suđenja za ubistvo iz nehata u saobraćajnoj nesreći. On je prvobitno osuđen, ali je presuda poništena pa se suđenje održava ponovo.

Za to vreme on je na slobodi, ali nema pravo da napušta zemlju, pa igra košarku za OKK Beograd. Međutim,ne samo da igra nego je najbolji igrač domaće lige sa 39 godina.

Printsrin: Youtube/KLS Printsrin: Youtube/KLS

Njegov prosek od 23, 1 poena po meču i 11 skokova dovoljno govori koliko je dominantan. Na poslednjem meču protiv lidera lige Dinamika dao je 32 poena u 16 skokova. Naravno da nije KLS liga ni blizu ABA lige, a da ne pričamo o Evroligi, ali bi mogao da doprinese timu.

Nema sumnje da bi bio idealan za Zvezdu, naravno hipotetički, kada bi sve bilo u redu. Prvo, jer ne bi koštao mnogo, maksimum 1000 evra mesečno, jer u OKK igra za 200 evra, ako i to dobije.

Za taj novac mogao bi da ima odličan učinak. Naravno da ne bi bio glavna poluga tima već više kao zamena za Kuzmića i sa 10-15 minuta po meču, mogao bi da doprinese timu kako napadački tako i odbrambeno.

Fizički je jači od Bjelice i Mitrovića, a mnogo je mekaniji i pokretljiviji od Kuzmića, pa bi vrlo lako mogao da brani igrače koje ova trojica igrača ne mogu. Što se tiče napada,  za 10-15 minuta na parketu nema sumnje da bi imao bar 8-10 poena i 5-7 skokova po meču.

 Naravno, ovo je sve u domenu teorije i hipotetičkog razmišljanja, jer Kimani nema pasoš i ne sme da napušta zemlju. Tako da ne bi mogao da igra na gostovanjima u ABA ligi i Evroligi, a to je već nije isplativo za Zvezdu.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA