Beker otkrio šta je uzrok Novakovog pada i rastanka, a onda je rekao nešto što će oduševiti sve Srbe!

Beker razočaran, ali veruje da će Novak 2017. opet biti vladar tenisa

  • 16

Nemački stručnjak Boris Beker otvoreno je govorio o razlozima rastanka sa Novakom Đokovićem, sa kojim je u prethodne tri godine beležio blistave rezultate.

Osvojeno je čak šest grend slem titula, konačno je Đoković ovog leta podigao i pehar Rolan Garosa, ali je posle toga usledio strmoglav pad uz pad na drugo mesto ATP list.e

- Nije provodio na treninzima dovoljno vremena u poslednjih šest meseci. I on to dobro zna. Uspeh ne dolazi tako što samo pritisnete dugme, tako što se samo pojavite na turniru, morate da radite kako biste došli do uspeha. Odluka poput ove ne dolazi preko noći, poslednjih šest meseci su bili vreme izazova na mnogo nivoa. Činjenica je da je osvojio Rolan Garos koji mu je bio životni san, prirodno je da je želeo više vremena da provede sa porodicom - rekao je za Skaj sport Beker.

>>>Šta Zvezda i Partizan kažu na formiranje regionalne lige u fudbalu? Terzić bi da sačeka, Ilijev diže obe ruke!

>>>Ruska trobojka i himna zabranjene u Beogradskoj Areni!

>>>U Zvezdi nije znao gde se nalazi, a sada je žestoko razbio Saleta Đorđevića! (VIDEO)

- Ja sam prvi koji stavlja porodicu na prvo mesto, a on je želeo da se posveti ciljevima van terena. Ljudi zaboravljaju da je u poslu tenisera neophodno da budete veoma sebični, sve se okreće oko vas 24 sata dnevno. Bilo mu je potrebno vreme da reaguje na to, da bude sa voljenim ljudima - priznao je Nemac, kome je žao zbog pada.

- Naše ruke su bile malo vezane, nismo mogli da radimo ono što smo želeli jer je on imao druge prioritete. Ali siguran sam da će se vratiti sledeće godine. Siguran sam da boli gubitak prvog mesta, da boli poraz u finalu US Opena. Ja sam njegov fan broj 1, verujem da će se vratiti i na prvo mesto, kako bi postao najdominantniji igrač u istoriji tenisa - poručio je Beker.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA