≫ 

Ko će naslediti Bekera? Nekoliko legendi tenisa čeka u redu da bude trener Đokovića! (ANKETA) (VIDEO)

Jedno veliko pitanje postavlja se posle odlaska Borisa Bekera - Ko će preuzeti njegovu ulogu?

  • 21

Ozvaničenje odlaska Borisa Bekera iz stručnog štaba Novaka Đokovića označio je kraj jedne i početak nove ere u tenisu. Posle tri godine saradnje i šest grend slem titula, došlo je do pada, pa će se tražiti nova pobednička formula za povratak na prvo mesto ATP liste.

Došlo je do mimoilaženja u planovima i ciljevima između Novaka i Borisa, naš najbolji teniser rešio je da se posveti porodici, a na Nemca nije dobro uticalo angažovanje Pepea Imaza, koji je prisustvovao mečevima u Parizu i Londonu. Otvoreno je Beker kritikovao ovaj potez, priznao je da su mu ruke bile vezane u radu, ali je rastanak protekao u prijateljskom maniru uz veoma lepe reči.

Beker je prorekao Novaku povratak na prvo mesto i nastavak dominacije u tenisu, a postavlja se pitanje šta će predstavljati dobitnu formulu za taj uspeh. Za sada nema naznaka o angažmanu nekog novog stručnjaka, Marijan Vajda će i dalje biti uz našeg asa, kao što je uvek i bio, ali je jedno mesto upražnjeno. Nedavno je portal Sportskeeda.com napravio listu potencijalnih kandidata za zamenu, a na prvom mestu je Aleho Mancisidor, 46-godišnjak poznat po saradnji sa Garbinje Muguruzom, koju je izdigao do jedne od najdominantnijih figura ženskog tenisa.

Drugo mesto ima legendarni Džimi Konors, koji je ime sa najvećom reputacijom kao osmostruki grend slem šampion. On je već sarađivao sa Endijem Marijem i Eženi Bušar, imao je epizode sa Endijem Rodikom i Marijom Šarapovom, nema sumnje da bi mu Novak bio najveći izazov. Veliku buru podigao bi potencijalni angažman Ameli Morezmo, jer je nedavno radila sa Endijem Marijem, do sredine maja 2016. Prekinula je saradnju zbog trudnoće, a mnogi smatraju da je Endiju ulila mirnoću i brzinu, što mu je donelo veliko samopouzdanje. Takođe, bila je trener Marion Bartoli kada je osvojila Vimbldon, sa Endijem je došla do tri grend slem finala.

>>>Novakova fondacija novčano pomogla vrtiću u Aleksandrovcu

>>>Beker otkrio šta je uzrok Novakovog pada i rastanka, a onda je rekao nešto što će oduševiti sve Srbe!

>>>Ovakvu analizu Engleza povodom rastanka Đokovića i Bekera niste očekivali!

Slede Bred Gilbert (radio sa Andreom Agasijem, Rodikom, Marijem i Keijem Nišikorijem) koji je sada komentator i analitičar na ESPN, a onda i Štefan Edberg. Šveđanin je nekada bio ljuti rival Borisa Bekera, ali nema baš veliko isustvo, sarađivao je sa Rodžerom Federerom 2014. godine. Ipak, Švajcarac je tada izjavio da je njegova pozicija bila više mentorska nego trenerska, što je možda i najpotrebnije Đokoviću.

Teško da iko može da ga nauči nečemu o samom sportu što nije znao, Beker mu je ulio dodatnu dozu samopouzdanja i ulio mu je poverenje kao bivši as, takva uloga bi mu najverovatnije sada i prijala ponovo. Zanimljivo je da brojni Novakovi fanovi voleli da u loži tokom mečeva vide i Pita Samprasa, koji je Novaku bio uzor od detinjstva. Sampras je nekoliko puta govorio da je za njega Novak najveći, ali je i priznao da ne vidi sebe u ulozi trenera.

- Ne želim da mnogo putujem i budem na nekim događajima na nekoliko dana, ne želim sebe da upuštam u takav posao. Ako ima klinaca koji bi da dođu u Los Anđeles da rade, otvoren sam za posao, ali putovanje tokom 20 nedelja godišnje nije nešto što bih voleo da učinim. Mada, nikad se ne zna, moglo bi sa se promeni i to, za sada sam srećan - rekao je Sampras još u martu ove godine. Ko zna, možda bi poziv Đokovića predstavljao za njega veliki izazov?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnaskela

    7. decembar 2016 | 15:32

    Нека му буду тренери Пепе Гмаз и Јелена, они су га лепо увалили у секту, па сада нека убирају плодове заједно. Када је бирао између тренера са којим је остварио највеће успехе и кретена који испира мозак, он је изабрао овог другог. Жалосно.

  • Zivot je lep

    7. decembar 2016 | 15:04

    Ja mislim da bi mu bio najbolji Vilander:-):-):-):-)

  • Srbin

    7. decembar 2016 | 15:59

    Nebutno je koga ce sada dovesti. Prvo mira da otera ino zlo sto mumla sa njim, resi se pastirke Maje sto ga kljuka senom i naravno postavi "lajf kouca i motivacionog govornika" na svoje mesto. I Mira Markovic je bila ruski akademik pa kako joj muz prodje. Neka uci na tudjim a ne na svojim greskama. Kakav bre guru i veganska ishrana u vrhunskom sportu? I sah da igra trebalo bi mu vise energije nego sto dobija iz Majinih splacina. Volim bre Noleta i dusa me boli kad vidim kako sebe unistava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA