Čović u svojoj fabrici ugostio Danilovića: Sastanak je održan na njegovo insistiranje!

Bio je to radni sastanak u fabrici FMP, a ne tajni ručak

  • 38

Budući predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović sastao se sa prvim čovekom Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojšom Čovićem, sa kojim je razgovarao o daljim koracima na planu organizacije domaće lige i o drugom gorućim košarkaškim temama.

Naš proslavljeni košarkaš i bivši predsednik Partizana na lično insistiranje je želeo viđenje sa Čovićem kako bi čuo stav lidera jednog od dva naša najveća kluba o aktuelnim temama.

>>> Dolazak Danilovića u KSS izjednačiće Partizan i Zvezdu u Savezu!

- Moraću da preciziram, nikakvog tajnog ručka nije bilo sa Predragom Danilovićem, već je to bio normalan radni sastanak u fabrici FMP, koji je održan na njegovo insistiranje - otkrio je Čović za Informer:

- Cenim taj gest koji vidim kao normalan prvi korak i ne vidim u čemu je problem? Prošli smo mnoga pitanja, ali i mnoge događaje iz prošlosti koji su opterećivali odnose Zvezde i Partizana, a time i srpsku košarku na duži period. Čini mi se da smo neke stvari razjasnili. Potpuno je normalno da potencijalni kandidat za tako tešku i odgovornu funkciju dođe sa željom da se konsultuje. Takođe i da čuje mišljenje Crvene zvezde i mene kao bivšeg predsednika Košarkaškog saveza Jugoslavije, koji je sa uspehom obavljao taj posao i dugogodišnji je član u raznim organima Saveza.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na sastanku je bilo reči o aktuelnim temama.

- Danilović i ja smo se usaglasili da predsednik Saveza mora da bude predsednik svih u košarkaškoj Srbiji. Posebno da nema crno i crveno-belih svetova, kao i lobija koji bi želeli da rade na tome. Oko ključnih pitanja smo se već usaglasili, a to je da Košarkaška liga Srbije ostaje samostalna.

- Takođe, mora hitno da se radi na finansijskoj konsolidaciji klubova uz pomoć države i lokalnih samopurava. Razgovarali smo o ABa ligi i odnosu Evrolige i FIBA, koji mora da bude bez uslovljavanja i ucena. Crvena zvezda, kao i uvek, potpuno je otvorena za iskrenu saradnju uz maksimalnu regularnost svih takmičenja, zarad interesa srpske košarke koji je ovde na prvom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    8. decembar 2016 | 00:47

    Čovke bi sve dao da je dio crno-belog sveta ali ne može...i to ga proganja čitav život...jbg

  • Shommy

    8. decembar 2016 | 09:03

    Covke,gospodin čovek i kao i uvek mu dolaze na noge ......posle Pekovica, evo i Danilovica.......jedan je mag Covke!

  • Звездa €^®®¥¥£©

    8. decembar 2016 | 08:21

    Дошао да га замоли да не стави тачку, на пропалу југо олињалу мачку.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA