SAIGRAČI SU TI MRTVI: Preživeli igrač Čapekoensea saznao surovu istinu posle buđenja iz kome

Lekari su bili primorani da Helija Neta suoče sa surovom istinom

  • 1

Jedan od trojice fudbalera Čapekoensea, Helio Neto probudio se iz kome i ne seća se pada aviona. Mislio je da se nalazi u bolnici zato što se povredio na utakmici finala Kopa Sudamerikane protiv Atletiko Nasionala. Pošto je postajao sumnjičav, morali su da mu kažu istinu.

- Morali smo to da uradimo, nismo više mogli da čekamo. Zadnjih sati je primetio povrede na rukama i nogama, kave nije mogao da dobije na utakmici. pričali smo sa njegovim ocem i on nam je rekao da je pravo vreme da Helio sazna istinu - rekao je lekar Karlos Mendonsa iz bolnice Rio Negro u Medelinu.

- Uradili smo to u dogovoru sa psihologom i njegovim ocem. Kada je saznao da su mu saigrači poginuli bio je veoma emotivan. Užasno ga je to pogodilo, ali jak je on.

Neto je jedan od trojice igrača Čapekoensea koji je preživeo pad aviona u kome je stradala 71 osoba od 77 putnika ukupno. Poginuo je gotovo ceo tim i stručni štab brazilske ekipe, a osim tri igrača, preživela su i dva člana posade, kao i jedan novinar.

Pored Neta je u avionu pronađena Biblija kada su spasioci došli da pomognu preživelima.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apostol

    15. decembar 2016 | 05:53

    Dace Bog da ozdravi I da utjesi porodice poginulih. Bog te blagosivao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA