Jokić otkrio Amerima kako je postao NBA zver i zašto hoće da uzme Đokovićev nadimak!

Srpski centar, koji trenutno dominira u NBA ligi pričao za ESPN o trenutnom toku karijere, kao i o nekim lošim navikama koje je promenio, ali i o tome kako mu ne smeta da ga zovu Džoker

  • 0

Nikola Jokić je otkrovenje sezone u NBA ligi, gde trenutno pruža partije na nivou Ol stara. Poslednju takvu navijači su mogli da videli smo u duelu sa Kingsima, gde je imao 18 poena, 7 skokova i 5 asistencija. Srbin je posle sjajnih igara u fokusu američkih medija, pa je dao intervju za ESPN, u kome je pričao o aktuelnom trenutku u sezoni, kao i o nekim svojim životnim navikama, promenama koje su uticale na to da zaigra na trenutnom nivou, hrani i piću...

>>> Nova fenomenalna partija Jokića: Nerealni ulazi i asistencije iza leđa, bez gledanja! Bjelica šokiran 0.2 sekunde do kraja! (VIDEO) (FOTO)

On je prokomentarisao da mu se dopada kako sada izgleda prva petorka njegove ekipe, gde ima ulogu startera, i gde se više ne dešava da već na startu gube po 10 - 15 poena razlike.

- Dopada mi se nova petorka. Borimo se sada i u prvoj četvrtini, pre promene smo uvek gubili 10 do 15 razlike, tako nešto. Sada imamo priliku da se takmičimo tokom celog meča. Nekada čak i vodimo - rekao je Jokić u intervjuu za ESPN.

Pojavila se informacija da Nurkić nije zadovoljan minutažom i da želi da ide, a Nikoli nije smetalo kada je sedeo na klupi.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ne, nije uopšte - dodao je srpski reprezentativac i nastavio:

- Voleo sam da igram sa klupe jer je u tim trenucima protivnik obično bio u bonusu. Možete postići neke lake poene sa slobodnih bacanja i pokrenuti ekipu. Ali kada počnete, imate više vremena. Da budem iskren, nije mi previše važno da li sam starter ili ulazim sa klupe. Mislim da smo dobro funkcionisali, ali to nije bilo toliko dobro za tim. Napravili smo male promene, ništa strašno. I dalje možemo da igramo zajedno, ali imamo neke bolje opcije u timu.

To je i meni omiljeni deo igre. Čoveče, kako sam srećan kada driblam”, uzbuđeno je Jokić odgovorio, a onda i dodao:

- Nekada ljudi kažu da sam dobar plejmejker, ali u stvari nisam. Timovi u Srbiji u kojima sam igrao su uvek imali dobre plejmejkere. Ipak, oduvek sam voleo da driblam, čak i kada sam napolju i šetam, uvek sam voleo da driblam zamišljenog protivnika ispred sebe. Tada sam razmišljao šta je najbolje da uradim.

IMA ZALIHU SRPSKOG MESA U ''ŠTEKU'', NEDOSTAJE MU RIBLJA ČORBA, ALI NE I KOKA KOLA

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Hrana koju sam jeo ranije je ista hrana, piletina, pirinač, meso, ali se ovde priprema na drugačiji način. Ovde nema nikakav ukus. Ipak, to mi je pomoglo. Ono što su Stiv Hes (direktor za atletske performanse) i Felipe Ajhenberger (glavni kondicioni trener) uradili za mene ovog leta je sjajno. Stvarno su me spremili za NBA ligu, drago mi je da je tako.

Za svaki slučaj, Jokić ima “štek” kada upadne u “krizu”.

- Ovde nemamo dobre ćevape, ali imam zalihu srpskog mesa u kući. Hajde, to morate imati. Ipak, ono što mi najviše nedostaje jeste riblja čorba, sa malo testenine sa strane. Ako dođete u Srbiju, to morate da probate.

Srpski centar je objasnio i kako se oslobodio loše navike - pio je tri litre koka-kole dnevno!

- Da, oko tri litre dnevno sam pio, bilo je to baš dosta. Nikada nisam pio ujutru jer smo imali treninge, ali kada završim, išla je čaša za čašom. Nisam mogao da prestanem. Ipak, više ne pijem, poslednji put sam popio Koka Kolu pre godinu i po dana, na letu za Denver.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Majk Miler nazvao je našeg centra “Džoker”, a Jokić nema problem da mu to bude nadimak, iako tako zovu i Novaka Đokovića.

- Dopada mi se, volim Džokera. On je neko ko uvek iznenadi sve, nadmudri ostale. Može da pobedi svakoga, zato ga volim.

Ali to je i nadimak jednog od najboljih srpskih sportista svih vremena – Novaka Đokovića.

- Upoznao sam Đokovića na Olimpijskim igrama u Riju. Njegov nadimak je Nole, tako da ja mogu da zadržim Džokera - zaključio je Jokić za ESPN.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA