Od čega zapravo boluje Ostin, zver u reketu u koju Delije polažu nade? (VIDEO)

Ostin je bio jači od prognoza da neće igrati košarku više!

  • 23

I u NBA krugovima je odjeknula vest da će Ajzea Ostin zaigrati za FMP, kao filijalu Crvene zvezde, gde će se boriti za šansu na velikoj sceni.

Momak koji je trebalo da bude deo prvog kruga drafta pre tri godine sputan je Marfanovim sindromom, pa će sada zaobilaznim putem pokušati da dokaže šta ume. Nema mesta euforiji već oprezu, a mnogi navijači Crvene zvezde prvo su se zapitali šta je zapravo bila prepreka za razvoj ovog centra.

Marfanov sindrom je bolest koja napada 4-6 osoba na 100.000 ljudi, zbog njega dolazi do nedostatka čvrstine u vezivnim vlaknima, pa najčešće dovodi do koštanih, očnih i srčanih problema.

Uglavnom napada visoke i mršave, sa neproporcionalno dugim ekstremitetima, deformitetima grudnog koša i kičmenog stuba, a lečenje je simptomatsko.

Bolest i simptomi su na različitom nivou kod svih obolelih, a Ostin tvrdi da je imao blaži oblik zbog kog može da se vrati košarci.

Marfanov sindrom dijagnostifikovan mu je tokom priprema za draft 2014.

- Još od tada, redovono sam na pregledima kod lekara, srce je redovno na monitoringu, kako bismo bili sigurni da se ništa nije promenilo i lekar je rekao da sam u stabilnom stanju - poručio je Ajzea početkom decembra, kada je objavio da se vraća košarci.

- Čist sam, spreman da se borim za ostvarenje snova. Otkad su mi lekari rekli da sam zdrav, košarka mi je na pameti. U isto vreme, ja sam čovek koji se plaši Boga, a verujem da se sve dešava sa razlogom. Zašto bi onda Bog onda u srce mojih lekara stavio reči o mom dobrom stanju ako nisam zaista spreman da idem po svoje snove i delim svedočenje o iskustvu sa milionima širom sveta.

Ostin je već dominirao na parketima iako je slep na desno oko od 16. godine, pošto četiri operacije nisu pomogle. Proveo je dve sezone u Bejloru, prosečno je beležio 12.1 poen, 6.9 skokova i 2.4 blokade za skoro 29 minuta na parketu.

Ostinov bivši trener sa Bejlora Skot Dru oduševljen je duhom nekadašnjeg štićenika.

- Bilo je velikog uzbuđenja, poludeli smo od sreće kada smo čuli lepe vesti. Ajzea je neko ko je mnogo značio našem univerzitetu i programu. Svi igrači su mi kao sinovi, dan kad sam saznao da se vraća jedan je od najlepšihu mom životu.

Ipak, doza straha će uvek postojati, neophodni su redovni pregledi, jer bolest može napadati i aorte, kožu, nervni sistem i pluća.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sefa

    8. januar 2017 | 15:52

    Kako se beše zove ona liga što igra partizan? CIPIRIPI,Liga klubova u razvoju ili kako već? Franjevci, vaše je otkucalo, kako god da se mi zvali ili kako god da nas vi zvali i ko god da mi bili, za vas smo trenutno elita, zato samo možete da nam........ Skinete kapu do poda... Uživajte u Evroligi, kada već nećete da gledate CIPIRIPI kup u kojem imate predstavnika

  • Sasa

    8. januar 2017 | 16:02

    Jadni ste sa komentarima grobari... :-)

  • Neki tamo

    8. januar 2017 | 18:06

    Svaka čast ovom momku sve najbolje mu želim u nastavku karijere, pozdrav od navijača partizana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA