Ðoković tek 61. na Forbsovoj listi, najplaćeniji američki bokser Flojd Mejveder

Ispred najboljeg sportiste sveta na listi uglednog magazina i Rodžer Federer (peti), Rafael Nadal (16-ti), ali i najbolja teniserka sveta Marija Šarapova (27-ma). Đoković zaradio "samo" 20,6 miliona dolara

  • 1

Američki bokser Flojd Mejveder najplaćeniji je sportista sveta u poslednjoj godini dana, dok je najbolji teniser sveta Novak Đoković 61, objavio je ugledni magazin Forbs.

Svetski prvak u velter kategoriji po verziji WBC od borbi s Viktorom Ortizom i Miguelom Kotom, kao i brojnih sponzorskih ugovora zaradio je čak 85 miliona dolara prethodnih 12 meseci, čime je opravdao svoj nadimak „novac“.

Jedini problem za njega je što trenutno nije u mogućnosti da uživa u svom novcu, jer izdržava zatvorsku kaznu zbog napada na bivšu devojku.

Drugo mesto Forbsove liste zauzima još jedan bokser, donedavni šampion velter kategorije u WBO i IBF kategoriji Filipinac Mani Pakjao, koji je u prethodnih 365 dana inkasirao 62 miliona zelenih novčanica.

Sledi golfer Tajger Vuds koji je zaradio 59,4 miliona dolara. Vuds je inače u poslednjih 12 godina čak osam puta predvodio listu najplaćenijih sportista, a 2009. godine zaradio je dvostruko više novca nego prethodnih 12 meseci.

Košarkaš Majamija Lebron Džejms je na četvrtom mestu sa 53 miliona dolara. Top 5 kompletira Rodžer Federer sa zaradom od 52,7 miliona. Drugi najplaćeniji teniser je Rafael Nadal sa 33,2 miliona dolara, dok je Đoković, iako je imao jednu od najuspešnijih godina u istoriji tenisa, zaradio „samo“ 20,6 miliona dolara.

Najplaćeniji fudbaler je Dejvid Bekam na osmom mestu sa 46 miliona, a odmah iza njega na listi je i Kristijano Ronaldo sa 42,5 miliona.

Na listi prvih 101 nalaze se samo dve žene, obe teniserke. Marija Šarapova je 26. sa 27,9 miliona dolara, dok je na 81. mestu liste Kineskinja Na Li koja za svojih 18,4 miliona treba da zahvali enormnoj popularnosti u domovini.

Forbsova lista sportista sa najvećom zaradom:

1. Flojd Mejveder (boks, SAD) 85 miliona dolara

2. Meni Pakjao (boks, Filipini) 62 miliona

3. Tajger Vuds (golf, SAD) 59,4 miliona

4. Lebron Džejms (košarka, SAD) 53 miliona

5. Rodžer Federer (tenis, Švajcarska) 52,7 miliona

6. Kobi Brajant (košarka, SAD) 52,3 miliona

7. Fil Mikelson (golf, SAD) 47,8 miliona

8. Dejvid Bekam (fudbal, V.Britanija) 46 miliona

9. Kristijano Ronaldo (fudbal, Portugalija) 42,5 miliona

10. Pejton Mening (američki fudbal, SAD) 42,4 miliona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA