≫ 

Zvezdin Brazilac u potresnoj ispovesti govorio o hororu koji je preživljavao u Beogradu: Žena mi trudna, a klub me laže svaki dan!

Bivši fudbaler crveno-belih otvoreno pričao o neprijatnim situacijama u kojima se našao za nepunih šest meseci u beogradskom klubu

  • 92
Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Proletos je Edson da Silva otišao iz Crvene zvezde posle nepunih šest meseci provedenih u klubu. Partije koje je pružao bile su zaista neubedljive, pa je saradnja vrlo brzo raskinuta.

Međutim, ako je verovati rečima 30-godišnjeg Brazilaca koje je preneo medijima u domovini, doživljvao je pravi horor u Beogradu. Njegova ispovest objavljena je na portalu ESPN, jednom od najvećih sportskih medija na svetu, i ide u prilog nedavnom apelu "FIFpro-a" o angažmanima fudbalera u Srbiji.

- Otišao sam u februaru u Srbiju iz Sao Paula, a proveo sam samo pet meseci tamo. Susretao sam se sa mnogim problemima. Nije mogla da mi se dostavi dokumentacija za mene i porodicu, plate su kasnile... razmišljao sam i shvatio da bi najbolje bilo da raskinem ugovor i vratim se u Brazil - počeo je Edson priču.

- Svaki igrač sanja da igra u Evropi. Postoji mnogo klubova za koje možete da igrate, ali neki prosto nisu održivi, a Crvenoj zvezdi dosta toga ne radi. Mnogi tamo prihvataju šta se dešava, ali je za mene neprihvatljivo.

Defanzivac kaže da mu je komunikacija bila početni problem.

Foto: fkcrvenazvezda Foto: fkcrvenazvezda

- Ja sam inače vrlo otvoren i društven tip. U Srbiji to nisam mogao da budem zbog jezika. Imao sam dvojicu saigrača sa kojima sam mogao da razgovaram, Hugo Vijeira i Luis Ibanjez. Pokušao sam da razgovaram sa ostalim saigračima, ali moj engleski je slab.

U Srbiju je došao sa ženom koja je bila u osmom mesecu trudnoće, i sa sedmogodišnjim sinom.

- Problemi koje sam imao su me uznemirili dosta, a upravni odbor mi je stavio do znanja da je klub u finansijki teškoj situaciji - rekao je Edson, objasnivši potom vrlo neprijatne situacije u kojima se našao.

- Dokumentacija nije bila adekvatna. Imali smo problem sa vizom, što je trebalo klub da sredi. Išao sam u policiju da bih dobio objašnjenje, a u klubu su mi sve vreme govorili "sutra ćemo, sutra ćemo". Imao sam glavobolje na treninzima i utakmicama. Ekipi je išlo jako dobro, sve vreme je pobeđivala i znalo se da ćemo biti šampioni. Ali ja sam imao druge brige.

- Noćima nisam mogao da spavam, tih pet meseci u Srbiji su bili komplikovan period. Nisam imao mira zbog porodice. Žena je bila u osmom mesecu trudnoće i često je plakala, oboje smo bili uplašeni, pogotovo jer mi je to bio prvi put van Brazila. Bili smo šokirani svime što se posle dešavalo.

Printskrin: Youtube/Crvena zvezda Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Edson je otkrio da je zbog svega toga strahovao za tada još nerođenu ćerku.

- Sve smo isplanirali kako bi se naša ćerkica rodila u Srbiji, ali smo se plašili da ćemo biti deportovani. Imali smo rok od 90 dana da rešimo problem, ili bismo morali da se vratimo. Da se ona rodila, ona bi ostala u Srbiji kao srpski građanin. Sreća pa smo kontaktirali sa advokatima i na vreme reagovali.

Edson je na kraju odlučio da se vrati u domovinu na nagovor majke i brata.

- Iako sam se trudio da im ne govorim šta se dešava, u glasu bi mi osetili da nešto nije u redu. Oni su me ohrabrili da se vratim. Već šest meseci sam u Brazilu i sve je okej. U nekim momentima života moramo da stanemo i razmislimo šta hoćemo od svojih karijera - rekao je Brazilac, koji sada nastupa za ekipu Mirasola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    10. januar 2017 | 11:11

    Da si bio dobar igrač sigurno bi i bilo para za tebe, svaki stranac koji dodje u bilo koji srpski klub ima samo reci hvale za nas narod A ti nas brate napljuva za sve pare, srećan ti put i što dalje od nas

  • Grobari

    10. januar 2017 | 11:05

    Velika SRAMOTA za MALU ZVEZDU.

  • Putin R.S

    10. januar 2017 | 10:42

    Ne znas engleski, los si fudbaler sto se i videlo na terenu, prvi put van Brazila... sve u svemu nostalgija za domovinom te je ubijala. Glupo je da se vadis na neke glupe stvari. Koliko Brazilaca je igralo ili igra u Srbiji pa nemaju takav problem, a samo si ga ti imao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA