≫ 

Šta Mari kaže kad ga pitaju o pet izgubljenih finala na Australijan openu?

Prvi gren slem ove sezone održava se od 16. do 29. januara

  • 1

Prvi teniser sveta Endi Mari izjavio je da nema psihičku barijeru pred početak Australijan opena, na kojem je izgubio pet finala.

Mari je u četiri finala u Melburnu poražen od trenutno najvećeg rivala Novaka Ðokovića, tenisera od kog je izgubio prvo finale u novoj godini na turniru u Dohi.

>>> Prognoze osvajača gren slemova: Novak bez šanse na Vimbldonu i US openu?!

- Ne osećam da imam mentalnih problema pred Melburn, to je sve iza mene. Idem da dam sve od sebe i probam da osvojim trofej. Neću biti samokritičan ukoliko ne uspem da dođem do titule, ali ako pružim maksimum - rekao je Mari za britanski Tajms.

Mari, iza kojeg je uspešna 2016. godina nakon što je prvi put postao svetki broj jedan i osvojio Vimlbdon i Olimpijske igre, priznao je da je razmišljao da prihvati orden viteza Velike Britanije.

- Pričao sam sa nekoliko bliskih ljudi. Nemam mnogo godina, ponuđena mi je velika čast, ali i velika odgovornost. Još sam mlad, takmičim se i ne želim da mi išta odvlači pažnju sa terena -  zaključio je britanski teniser.

Australijan open održava se od 16. do 29. januara, a titulu brani srpski teniser Novak Ðoković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA