≫ 

Partizan gubi ozbiljan novac neigranjem u Evropi: Posledice po crno-bele mogu biti katastrofalne!

Sa višegodišnjim nesposobnim rukovodećim kadrom čak i klub čija je omladinska škola proglašena za drugu najbolju u Evropi, i kao takva sa najboljim izvozom ka svim pravcima Starog kontinenta, uspeo je da bude upropašćen i rastrgnut

  • 26

Fudbalski klub Partizan je dotakao dno!  

Jednogodišnja suspenzija koja je odlukom UEFA već stupila na snagu, samo to čelnici kluba i dalje poriču floskulama "sve je u redu, igraćemo Evropu, platićemo dug", najavljuje nove tektonske poremećaje u klubu iz Humske.

>>> Zašto čelnici Partizana obmanjuju navijače? UEFA definitivno izbacila crno-bele iz Evrope (FOTO)

Posledice neigranja samo jedne sezone u Evropi za klub koji živi i sastavlja "kraj s krajem" isključivo od svega onoga što Evropa nudi, mogu biti katastrofalne po crno-bele.

Još ako klub nastave da vode ljudi sumnjivih sposobnosti za taj posao, tragedija će biti kompletna.

Sa višegodišnjim nesposobnim rukovodećim kadrom čak i klub čija je omladinska škola proglašena za drugu najbolju u Evropi, i kao takva sa najboljim izvozom ka svim pravcima Starog kontinenta, uspeo je da bude upropašćen i rastrgnut sa raznih strana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Posledice, jasno je, biće velike i nesagledive. Bilo je pitanje vremena kada će "pući".

>>> Prva reakcija iz Partizana posle suspenzije iz Evrope

Finansijski, eliminacija iz Evrope za Partizan znači gubitak od desetak miliona evra koje je vicešampion Srbije inkasirao lani plasmanom u plej-of Lige šampiona, potom plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope i dobrim rezultatima u grupi. Plus, TV prava, prihod od ulaznica i ostali komercijalni ugovori doprineli su da Partizan bezbolnije podnese tragično ispadanje u poslednjem kolu.

Ali, kao što smo mogli da se uverimo ovih dana na primeru suspenzije, akumulirana sredstva nisu bila najsrećnije preusmeravana i sada su dugovi došli na naplatu.

Ukoliko ekipa Marka Nikolića aktuelnu sezonu završi na prvom mestu, šampionski pehar biće slaba uteha za ono što je prava nagrada: igranje kvalifikacija za Ligu šampiona i nova prilika za dobru zaradu.

Drugo mesto bi Partizan usmerilo ka kvalifikacijama za Ligu Evrope, i to je opet dobra prilika za plasman u grupnu fazu dugog po jačini evropskog takmičenja i prilika da se zaradi, međutim i na to će crno-beli morati da zaborave za narednu sezonu, jer, oni koji su vodili klub to nisu radili na pravi način, pa sada ispaštaju svi: i klub, i igrači, i navijači.

>>> FK Partizan: Hvala Vladi i Vučiću, vratićemo dug i igrati Evropu!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Šta dalje?

Lančana reakcija koja je pokrenuta odlukom UEFA o suspenziji dovešće najpre do gubitka sredstava koja se obično najviše investiraju u igrački kadar iz čega proizilazi sledeće: crno-beli naredne sezone neće biti u stanju da dovode igrače poput Leonarda i njemu sličnima, jer, takvi su skupi (plata Leonarda je 450.000 evra). Usled nagomilanih dugova koji tek čekaju da budu plaćeni, Partizan će morati da prodaje najvrednije što ima, a to opet znači krunjenje ekipe i manjak kvaliteta koji će morati da nadomesti domaćim akvizicijama i decom iz svoje škole.

Ozbiljan klub, a Partizan je na ovom primeru pokazao da to nije, morao bi da ima "plan B" za ovakve situacije, a to znači preuzimanje odgovornosti za štetu koja je nanesena klubu.

Ostavke najodgovrnijih se nameću kao jedini logičan epilog posle organizacionog fijaska koji je izazvan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pana

    12. januar 2017 | 12:14

    Leonardova plata je blizu 800 000 sa bonusima,to se krije,zato i jeste tako lose stanje,Djurdjic ima platu 400000 a neigra,Bozinov 400000,Sasa Ilic 200000 plata,a covjek nemoze da hoda,cetrdeset godina ima i onda kriva Zvezda,Vucic,Terzic,Covic,ma krivi su oni koji vas metlom nenajure smradovi jedni!

  • Messi

    12. januar 2017 | 13:40

    Rekao sam da cete onog Djurica od blata da pravite.

  • Milan

    12. januar 2017 | 12:14

    Katanac!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA